Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SARAH (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sarah (1)

Periode

1999 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Pseudoniemen

Tobi-one-kenobi

Sarah (1)

De Amsterdamse Sarah Geels, protégé van Eric Corton, presenteert zichzelf als een zingende Lara Croft. De bescheiden hitjes Ik Laat Me Gaan en Labyrint zijn geproduceerd en geschreven door Ton Sijmons en Ramon Braumuller. Het duo staat garant voor Nederlandstalige pop met dance-invloeden.
Volledige biografie...

Bezetting

Sarah Geels   zang

Overige muzikanten

Hans van den Hurk   drums

Genoemd in de biografie van

1999   Hans van den Hurk

Biografie Sarah (1)

De Amsterdamse Sarah Geels, protégé van Eric Corton, presenteert zichzelf als een zingende Lara Croft. De bescheiden hitjes Ik Laat Me Gaan en Labyrint zijn geproduceerd en geschreven door Ton Sijmons en Ramon Braumuller. Het duo staat garant voor Nederlandstalige pop met dance-invloeden.

1978 - 1998

Sarah Geels (Velsen-Zuid, 20 februari 1978) is de dochter van filmproducent Laurens Geels. Al op haar elfde staat Sarah op het podium; ze heeft een rol in de TV-musical Hé, Dat Kan Ik Ook van Marjan Berk en Ruud Bos. Tijdens haar middelbare schooltijd heeft ze zang- en balletlessen. Daarnaast zit ze in de schoolband. Na de middelbare school doet ze de vooropleiding Lichte Muziek aan het conservatorium.

1999

Na een optreden met de schoolband, inmiddels een veelgevraagde coverband, ontmoet ze Eric Corton. Hij brengt Sarah in contact met het producersduo Ton Sijmons en Ramon Braumuller van de Virtual Noise Studios. De studio van Sijmons en Braumuller is tot die tijd gespecialiseerd in het maken van radiocommercials en soundtracks. Sijmons ziet in Sarah de geschikte zangeres voor zijn liedje Ik Laat Me Gaan. Eerder had hij hetzelfde lied door één van de dochters van Gert en Hermien laten zingen, maar dat werkte niet. Sijmons en Corton besluiten, na een flirt met Universal, om alles in eigen hand te houden. Met de hulp van reclameburo BSUR (Be As You Are) richten ze het platenlabel BSUR op. Ook laten ze het buro een 'state of the art'- website bouwen. Ze huren reclame-filmer Paul Vos in voor de videoclip van Ik Laat Me Gaan.

Gert & Hermien

2000

In januari bereikt de single nummer 67 in de Top 100. Opvolger Labyrint blijft in mei steken op nummer 73, de bijhorende videoclip is wederom van de hand van Paul Vos. Het debuutalbum Wat Ik Wil verschijnt op 3 juli.

2001 - 2007

Sarah zingt enige jaren als achtergrondvocaliste in diverse bands en heeft een eigen coverband. Ze werkt met verschillende producers aan nieuw songmateriaal. In 2003 is de zangeres een van de geportretteerde bekende Nederlandse vrouwen in het spraakmakende fotoboek Heldinnen van fotograaf Eric van de Elsen en auteur Ronald Giphart. Ze is vanaf 2005 zangeres in de funkcoverband Tour De Funk, een zeskoppige formatie waarmee ze te zien is op studentenfeesten, bedrijfsfeesten, bruiloften en als voorprogramma, zowel in Nederland als in diverse grote Europese steden en Azië. Het repertoire van Tour De Funk bestaat uit stevige funk, pop en rock met op het repertoire nummers van o.a. Prince, Lenny Kravitz, Queen, Robbie Williams, The Jackson 5 en Maroon 5.

Tour de Funk

Discografie Sarah (1)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sarah (1)

Audio/Video Sarah (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer