Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAUDADE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - 1987

Genre

new wave, pop/rock, punk

Saudade

Saudade is een postpunk/new waveband, opgericht door bassist Rolf Cerjak en gitarist Herry Hubert (ex-Deadlock). De band zet zich muzikaal af tegen de invloeden van heavy metal in de hardcore punk. In 1987 neemt zanger Erix Schols de plaats in van Alex van Veen (ex-Amsterdamned, later naar De Hufters). Na ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sandra Kortekaas   toetsinstrumenten
Erik Jansen   drums
Alex Van Veen   zang
Rolf Cerjak   basgitaar
Herry Hubert   gitaar

Overige muzikanten

Erix Schols   zang

Genoemd in de biografie van

1986   Yawp!

Biografie Saudade

Saudade is een postpunk/new waveband, opgericht door bassist Rolf Cerjak en gitarist Herry Hubert (ex-Deadlock). De band zet zich muzikaal af tegen de invloeden van heavy metal in de hardcore punk. In 1987 neemt zanger Erix Schols de plaats in van Alex van Veen (ex-Amsterdamned, later naar De Hufters). Na het vertrek van Schols nemen Hubert en toetsenist Sandra Kortekaas de zang over en verandert de bandnaam in Yawp!

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Saudade

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer