Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAX & STIX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Sax & Stix

Met hun bijzondere combinatie van instrumenten zorgen saxofoniste Eva van Grinsven en slagwerker Ramon Lormans voor gepassioneerde uitvoeringen van sprankelende concerten met nieuwe klankwerelden en spontane communicatie, onderling én met het publiek.
Volledige biografie...

Bezetting

Eva van Grinsven   saxofoon
Ramon Lormans   percussie

Biografie Sax & Stix

Met hun bijzondere combinatie van instrumenten zorgen saxofoniste Eva van Grinsven en slagwerker Ramon Lormans voor gepassioneerde uitvoeringen van sprankelende concerten met nieuwe klankwerelden en spontane communicatie, onderling én met het publiek.

2002 - 2013

In 2002 besluiten Eva van Grinsven (saxofoon) en Ramon Lormans (slagwerk) om samen een duo te vormen en zo de mogelijkheden van de combinatie saxofoon en slagwerk te onderzoeken. Niet alleen speciaal voor hen geschreven werken worden uitgevoerd maar ook bewerkingen door henzelf gemaakt, zoals Zuid-Amerikaanse muziek van Piazzolla, Villa-Lobos en muziek geschreven aan zeventiende eeuwse Europese hoven van o.a. Marais, Corelli en Scarlatti. Vaak wordt er samen gewerkt met andere musici zoals Emily Beynon (fluit), Bart Schneemann (hobo) en Johan van Iersel (cello) en het accordeon duo Toeac. Met mezzosopraan Karin Strobos vertolkt Sax & Stix de liederen van de Catalaanse componist Xavier Montsalvatge. In Nederland wordt opgetreden in o.a. Muziekgebouw Eindhoven, Muziekgebouw aan het IJ, Vredenburg en het Concertgebouw en op festivals als het Grachtenfestival, het Uitgast festival en Kamermuziek in het Groen. In het buitenland speelt Sax & Stix in 2011 in een Festival Nederlandse muziek te Parijs en in 2013 in de Hermitage te Sint Petersburg. Meerdere coaches begeleiden Sax & Stix op hun muzikale ontdekkingstocht zoals Reinbert de Leeuw, Walter van Hauwe, Louis Andriessen, Peter Prommel en Arno Bornkamp. Ook worden er prijzen gewonnen: de jury- en publieksprijs bij het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2007, de eerste prijs bij het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw 2008, en wordt hun enthousiaste en expressieve samenspel beloond met de Grachtenfestivalprijs 2012.

Karin Strobos

2013

Hun eerste cd New Amsterdam brengen ze in eigen beheer uit, met werk van Nederlandse (o.a. Louis Andriessen) en Amerikaanse componisten (o.a. Gershwin en Bernstein), veelal gearrangeerd.

Discografie Sax & Stix

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sax & Stix

Audio/Video Sax & Stix

Video Sax & Stix

Virus, 8 maart 2012: duo ...
Virus, 8 maart 2012: duo Sax & Stix - 'Espana'
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Virus, 8 maart 2012: duo Sax & Stix - 'Espana'

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer