Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SCALLYMATIC ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

jazz, jazzdance

Online

Officiƫle website

Scallymatic Orchestra

Scallymatic Orchestra is een nu-jazzformatie die een swingende mix speelt van jazz, soul en funk. Hun moderne sound bevat een vleugje retro. De band wordt geleid door gitarist Mathijs Duringhof die ook verantwoordelijk is voor de composities. Leden van de band hebben hun sporen verdiend in groepen als The Young ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mathijs Duringhof   componist, gitaar
Gerben Klein Willink   flugelhorn, trompet
Joep Beving   piano, toetsinstrumenten
Carlo Banning   fluit, saxofoon
Hugo den Oudsten   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Geert Rubingh   trombone
Martijn Meeske   basgitaar
Daan van West   drums
Gijs Anders van Straalen   percussie

Biografie Scallymatic Orchestra

Scallymatic Orchestra is een nu-jazzformatie die een swingende mix speelt van jazz, soul en funk. Hun moderne sound bevat een vleugje retro. De band wordt geleid door gitarist Mathijs Duringhof die ook verantwoordelijk is voor de composities. Leden van de band hebben hun sporen verdiend in groepen als The Young Sinatras, Wouter Hamel, Moody Allen, Wicked Jazz Sounds Band en Jazz Juice. Scallymatic Orchestra staat op gerenommeerde podia en festivals, waaronder SJU, Paradox, Paradiso, off_Corso, IJazz, de Uitmarkt, North Sea Jazz Around Town, Jazz In Duketown, World Port Jazz, Nu Moon Fest. In april 2009 verschijnt het debuutalbum Annie Get Your Gun on Flyin' High Records.

Discografie Scallymatic Orchestra

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Scallymatic Orchestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer