Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SECRET SOUNDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Foto officiële website

Periode

1980 - 1987

Genre

new wave

Online

Bandcamp

Secret Sounds

New wave uit Utrecht met o.a. drummer Jean Monsou (later naar Time Bandits en Moonflower) en toetsenist Gert van Veen (daarna popjournalist bij de Volkskrant en vooral bekend van Quazar).
Volledige biografie...

Bezetting

Wilmer Wolf   gitaar, zang
George van Olffen   toetsinstrumenten
Chip Visser   basgitaar, zang
Tony Claessens   drums

Overige muzikanten

Jean Monsou   drums
Daan van Rijsbergen   toetsinstrumenten
Angeline Bonette   zang
Willy Huisman   toetsinstrumenten
Gert van Veen   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1987   Time Bandits
1990   Quazar
2000   Urban Dance Squad
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Secret Sounds

New wave uit Utrecht met o.a. drummer Jean Monsou (later naar Time Bandits en Moonflower) en toetsenist Gert van Veen (daarna popjournalist bij de Volkskrant en vooral bekend van Quazar).

1980 - 1983

Na een aantal demo's verschijnt in 1983 het minialbum Excusez Moi. De plaat is opgenomen in Triple Sound te Driebergen en bevat naast vier studio-opnames ook twee live-nummers. De plaat levert Secret Sounds veel publiciteit op en een uitnodiging voor Vara's Popkrant. De single Heartbeat haalt net niet de hitparade. De single Cry Boy Cry wordt verkeerd geperst waardoor het plaatje nauwelijks wordt opgepikt door de radiostations.

1984

Het eerste complete album Wasteland wordt samen met producer Michiel Hoogenboezem opgenomen in Studio Spitsbergen. Gert van Veen doet mee op toetsen en Klaas van Dijk is te horen op piano. Igor van Zaalen verzorgt achtergrondvocalen. Anton Visser speelt piano op de akoestische versie van Wake The World. Net als de single State Of Sound komt het album uit in eigen beheer. De single Wasteland verschijnt met de dubbele A-kant Johnny & The Rites Of Sin. Radiostations weten geen raad met de plaat en draaien afwisselend beide kanten. De single krijgt hierdoor geen optimale aandacht en flopt.

1985

Toni Peroni (Tony Claessens) en Gert van Veen verlaten de band en richten X-Factor op. Jean Monsou (ex-Ce Soir) wordt de nieuwe drummer en via een advertentie wordt toetsenist Willy Huisman gevonden. Secret Sounds brengt een verzamelcassette met B-kantjes en live-opnames uit.

1986

De band gaat opnieuw met Michiel Hoogenboezem de studio in. De single Promises wordt opgenomen in de Wisseloord Studio's. Het plaatje komt niet verder dan de tipparade. Al snel verlaat Willy Huisman de band om vervangen te worden door George van Olffen en Daan van Rijsbergen. Secret Sounds speelt veel in het clubcircuit en op grote festivals. Zangeres Angeline Bonette komt de band versterken. In de nieuwe bezetting neemt Secret Sounds met Michiel Hoogenboezem in de Wisseloord Studio's het nummer Is It Love op. De single zal het levenslicht nooit zien.

1987

De fut is eruit en de band houdt het voor gezien. Jean Monsou neemt een plaat op met de Time Bandits en gaat met deze band op tournee. Toni Peroni gaat na het uiteenvallen van X-Factor naar Het Goede Doel. Chip Visser, Jean Monsou en Angeline Bonette zijn in de jaren negentig te horen in Moonflower. Visser en Toni Peroni spelen daarna nog in City To City en de band van zangeres Fabienne. Visser, Peroni en Wolf maken vervolgens deel uit van The Secret Combination.

City To City Fabienne Moonflower The Combination Time Bandits

Discografie Secret Sounds

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Secret Sounds

Audio/Video Secret Sounds

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer