Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SEF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Leventje

Periode

22-06-1984 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, rap, tekstschrijver

Online

officiële website

Pseudoniemen

SefNice

Sef

De Amsterdamse rapper Sef (Yousef Gnaoui) is lid van de hiphopgroep Flinke Namen. Hij acteert, is vaste MC van club-DJ The Flexican, fungeert elke maand als host bij het feest Woo Riddim in club Jimmy Woo in Amsterdam, is als gastrapper betrokken bij hits van Dio, The Opposites en The ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2007   Dio
2007   The Opposites
2008   Hans de Booij
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

23-9-22, Openlucht Theater Amsterdamse Bos, Amstelveen

Biografie Sef

De Amsterdamse rapper Sef (Yousef Gnaoui) is lid van de hiphopgroep Flinke Namen. Hij acteert, is vaste MC van club-DJ The Flexican, fungeert elke maand als host bij het feest Woo Riddim in club Jimmy Woo in Amsterdam, is als gastrapper betrokken bij hits van Dio, The Opposites en The Partysquad en als grafisch ontwerper onder meer actief voor ontwerp- en reclamebureau Habbekrats. Sinds 2010 treedt hij op als soloartiest, onder meer in het voorprogramma van De Jeugd Van Tegenwoordig. Op zijn debuutalbum De Leven (november 2011) laat hij invloeden horen van disco en synthesizerpop uit de jaren tachtig, zelfs van Nederlandse acts als Hans de Booij (Annabel) en Het Goede Doel (België). De cd bevat producties van onder meer Reverse, Big 2, Benny Sings, Soulsearchin', SirOJ, FS Green, Bart B More en Snelle Jelle. Het titelnummer is tevens titeltrack van Rabat (2011), de succesvolle speelfilm van Habbekrats, waar Sef heel even in is te zien in de rol van bruidegom. Samen met The Flexican maakt hij het titelnummer voor de romantische komedie Bro’s Before Ho’s (december 2013).

In bezetting van

Flinke Namen   rap, tekstschrijver

Discografie Sef

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sef

Audio/Video Sef

Video Sef

The Flexican & Sef - BROs...
The Flexican & Sef - BROs BEFORE HOs
Sef - Diamanten ft. Hans ...
Sef - Diamanten ft. Hans de Booij
Sef - De Leven
Sef - De Leven
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sef - De Leven

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer