Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SEVEN ELEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Seven Eleven in 1996

Periode

1987 - heden

Genre

funk

Online

Officiële website

Seven Eleven

Door p-funk geïnspireerde formatie die funk en jazz mengen met hiphop. De groep werkt regelmatig samen met kopstukken uit de Amerikaanse funkwereld.
Volledige biografie...

Bezetting

Arno Schlijper   toetsinstrumenten
Coen Grooten   rap
Juliette Brans   zang
Marcel Kaatee   gitaar
Hans van den Hurk   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jelske Hoogervorst   saxofoon
Will Maas   toetsinstrumenten
Maurits de Weert   basgitaar
Michael Rörby   trombone
Paul van der Feen   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Hans van den Hurk
1990   Dope Posse
1997   UJ
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Seven Eleven

Door p-funk geïnspireerde formatie die funk en jazz mengen met hiphop. De groep werkt regelmatig samen met kopstukken uit de Amerikaanse funkwereld.

1987

Na het uiteenvallen van The Savannah Fun Brigade vormen Bart Verhoeven (bas), Marcel Kaatee (gitaar) en Edwin Kuipers (toetsen) de formatie Seven Eleven.

1988

Als drummer Hans van den Hurk de groep versterkt, krijgt Seven Eleven een solide funkbasis. De groep gaat de studio in voor opnamen van een eerste demo. Geen enkel platenlabel hapt toe.

1989

Twee nummers belanden op de Nederlandse compilatie Funkin' Delight. De groep speelt onder meer in Parkzicht en Rotown te Rotterdam.

1990

Seven Eleven treedt op met Dope Posse, een hiphopgroep uit Uden. Zo combineert de groep funk en jazz met rap.

Dope Posse

1992

Na regelmatig met Seven Eleven te hebben samengespeeld wordt rapper Are MC (ex-Dope Posse) een vast bandlid.

Dope Posse

1993

Seven Eleven in 1993 Er komt vaart in de carrière van Seven Eleven als de groep Camelpop wint en in de gelegenheid gesteld wordt een live-cd op te nemen in de Heeren van Aemstel te Amsterdam. De band krijgt versterking van een blazerssectie (Seven Eleven Horns) die bestaat uit Miguel Boelens (altsaxofoon), Maurice Smit (tenorsaxofoon) en Hiddo Born (trombone, ook actief in The Boston Tea Party).

1994

Het album Camelpop ’93 komt uit. De groep wordt uitgenodigd voor een sessie in het VPRO-radioprogramma van Hans Dulfer. Een eerste versie van het nummer Unfunky Bitch, opgenomen in de studio van het Popcollectief te Oss, belandt op de compilatie Maasland Rocks. In dezelfde studio komt de track Rapstand tot stand. Het nummer is geproduceerd door Oh Jay (UJ, Family Jewels, Dope Posse). Concerten van Seven Eleven zijn onderdeel van P-Funkparty’s in de Westergasfabriek en Paradiso.

Family Jewels Hans Dulfer UJ

1995

De New Yorkse p-funk gitarist Menace gaat met Seven Eleven de LeRoy Studio te Amsterdam in. Zanger/toetsenist U-Gene maakt nu vast onderdeel uit van de groep.

1996

Seven Eleven in 1996 De door Menace geproduceerde nummers worden samen met Heavy Down, Dirty Frog (live) en een door handieMan geremixte versie van Unfunky Bitch in eigen beheer op cd uitgebracht onder de titel The Come Out. De plaat bevat bijdragen van de hiphopformatie Family Jewels en zang van U-Gene, Jewl (Juliette Brans) en Anita Walraven. Seven Eleven gaat touren met een totaalavond genaamd Fonkifekts en wordt daarbij terzijde gestaan door DJ Oh Jay, modeontwerpster P-Zillah (Priscilla Jourdan) en speciale gast Menace. Seven Eleven speelt onder meer in de uitverkochte zalen van Het Paard te Den Haag en De Pul in Uden.

HandieMan maurice

1997

Seven Eleven in 1997 In de Cruise Control Studio's in Amsterdam neemt de groep twee nummers op voor de tweede uitgave van de funkcompilatie Splank. Zangeres Jewl vervangt U-Gene die met de Urban Dance Squad op Europese tournee gaat. Saxofonist Maurice en toetsenist Edwin Kuipers maken plaats voor Eike Drück en Tom van Beers.

Urban Dance Squad

1998

De band treedt veel op in Nederland en Duitsland en is bovendien regelmatig te gast bij Veronica TV programma's als Call-TV en The Lounge. Een aantal bandleden gaat de studio in om een bijdrage te leveren aan Mutronic Injection, het soloalbum van bassist Bart Verhoeven (beter bekend als Dodge). Dankzij internet geniet de band veel bekendheid in het Amerikaanse collegeradio-circuit waar het debuutalbum van de groep veel airplay krijgt. The Come Out wordt door Colorado State Radio in Amerika verkozen tot album van de maand.

Dodge

1999

De groep richt het eigen label Seven Eleven Records op. Walboomers Music uit Amsterdam verzorgt de distributie. Toetsenist Tom van Beers wordt vervangen door Gustav van de Coevering. Het concert dat Seven Eleven in april samen met Gary 'Mudbone' Cooper van Bootsy's Rubber Band geeft in de Melkweg is helemaal uitverkocht. In juni gaat de groep opnieuw de Cruise Control Studio in voor opnamen van de single Unfunky B.I.T.C.H. / Say P-Funk samen met Mudbone Cooper en U-Gene als gastzangers en funkproducer handieMan. De band maakt in september indruk tijdens het Uncut Funkfestival '99 in Parijs dat wordt gehouden in de bekende jazzclub New Morning. Aan het eind van het jaar beginnen de opnamen voor een nieuw album.

2000

De single Unfunky B.I.T.C.H. komt uit op cd en op 12" vinyl. Op 1 april verschijnt het live-album Get 'm Down! De cd bevat door handieMan geremixte liveopnamen van concerten uit de periode 1993-1999. De plaat wordt positief ontvangen in de Nederlandse muziekpers. In juni zorgt Seven Eleven voor het hoogtepunt van het I Feel Good Funk festival in Locarno (Zwitserland) waar een jaar eerder Candy Dulfer de hoofdact was. In schouwburg Orpheus te Apeldoorn participeert Seven Eleven in de theatervoorstelling Silenzia, geïnspireerd op de televisiefilm The Song Spinner, waarin een hoofdrol is weggelegd voor rapper Are MC. Op 9 juli neemt Fred Wesley (legendarische trombonist van de JB’s) in de Cruise Control Studio’s twee nummers op met Seven Eleven. In november geeft de band een aantal concerten in Zwitserland en Oostenrijk. Het optreden in Bern op 27 november wordt live uitgezonden op DRS3 Radio en is een jaar later te zien in het tv-programma Weekend Music.

Candy Dulfer

2001

Tenorsaxofonist Eike Drück verlaat de band en wordt vervangen door Mete Erker. Seven Eleven speelt voor het eerst op het North Sea Jazz Festival. In december presenteert Dodge zijn single Effective Manoeuvers tijdens Night Of The Bass in De Pul te Uden.

2002

Zangeres Jewl brengt met gitarist Jaap Berends onder de naam Jaybeez in maart het door Michiel Hoogenboezem geproduceerde album Peel Me uit. De band doet enkele optredens samen met de Amerikaanse funkzangeres Dawn Silva (uit George Clinton's Brides of Funkenstein) waaronder een in Paradiso en tijdens het North Sea Jazz festival. De groep wordt tijdens de optredens versterkt door Will Maas op Hammondorgel, Donna Taylor, Jackie Simley en Jeanette Washington (de achtergrondzangeressen van Parliament/Funkenstein) en gitarist Michael 'Moon' Rueben (Bernie Worrell & The Woo Warriors, George Clinton). In de vaste eigen bezetting doet de groep het Blue Balls Festival in Luzern aan. De groep speelt in mei op een jazzfestival in Coutances (Frankrijk).

Jaybeez

2003

Seven Eleven in 2003 Drummer Hans van den Hurk speelt mee in de liveband van rapper Rizky Rough en Coen Grooten (Are MC) verzorgt raps op het album Scissors van Hans Dulfer. Toetsenist Gustav van de Coevering overlijdt op 8 juli. Zijn plaats wordt ingenomen door Arno Schlijper alias Keyflow. De basisbezetting bestaat dan verder uit drummer Hans van den Hurk alias Captain Hurk, gitarist Marcel Kaatee alias Dice, bassist Bart Verhoeven alias Dodge, zangeres Juliette Brans alias Jewl en rapper Coen Grooten alias Are MC. In juni neemt Seven Eleven deel aan vier uitvoeringen van theatervoorstelling De Eén in Orpheus te Apeldoorn, naar een idee van Jewl en Dodge. De muziek van de voorstelling is geschreven door Jewl, Dodge, Are MC, DJ Oh-Jay en handieMan. De titel van het album Hot 'n' Funky laat niets aan de verbeelding over. De door handieMan geproduceerde cd bevat ook uitstapjes naar jazz en R&B en bevat gastbijdragen van Fred Wesley en Brainpower. Het album verschijnt op 10 oktober tegelijk met de tweede soloplaat van bassist Dodge (Star Bass Invasion) en The New Come Out, het debuut van Seven Eleven aangevuld met extra tracks. Mutronic Injection Deluxe © 2003 is een heruitgave van het debuutalbum van Dodge uit 1998 aangevuld met bonus tracks, uitgebracht door Seven Eleven Records. Are MC werkt met producer Jeroen Knoops (Oh Jay) aan een solo-album dat begin 2004 verschijnt.

Hans Dulfer Rizky Rough

2004

Seven Eleven in 2004 Het album Hot 'n' Funky wordt in februari in Amerika en Frankrijk uitgebracht. Seven Eleven speelt voor de derde maal op het North Sea Jazz Festival, ditmaal als begeleidingsband van hun bassist Dodge, welk optreden door publiek en pers enthousiast wordt ontvangen. De band doet in juli drie concerten in Nederland met Gary 'Mudbone' Cooper, zanger bij Bootsy Collins. Op 11 september speelt Seven Eleven tijdens La Fête de L'Humanité in Parijs. De blazerssectie tijdens dat optreden bestaat uit Jelske Hoogervorst, Paul van der Feen en Frans Cornelissen (Mendoza Dance Parti). Seven Eleven geeft drie nachtconcerten op het Blue Balls Festival in Luzern.

2005

Seven Eleven speelt op diverse podia in Nederland, onder andere met Yuli Minguel (deelnemer aan Idols 1). Rapper Are MC is ook solo actief in het clubcircuit waarbij hij afwisselend wordt bijgestaan door DJ IQ, DJ Mace en Jay Frenzy (Frontline). Als 'special guest' brengt hij bij optredens van de Boston Tea Party eigen versies van rapclassics als Rapper's Delight en Walk This Way.

2006

Seven Eleven Gitarist/manager Marcel Kaatee (Dice) wordt eind januari gearresteerd. Justitie verdenkt hem ervan betrokken te zijn geweest bij witwas- en afpersingspraktijken van Willem Holleeder. De funkgitarist zit acht maanden in hechtenis. Alle geplande optredens in binnen- en buitenland worden geannuleerd. Op 9 oktober wordt Kaatee in afwachting van het proces vrijgelaten waardoor de band de draad weer kan oppakken. Dit geschiedt met het uitbrengen van de cd Live in Paris, bestaande uit rechtstreeks uit de mengtafel opgenomen nummers van de band tijdens het optreden in Parijs uit 2004. Eind september verschijnt van Are MC diens eerste soloplaat Spaced Out op het onafhankelijke label 4XM. De cd is opgenomen in de studio Dope Lab van producer Oh-Jay en bevat hiphop gecombineerd met funk. Naast leden van Seven Eleven zijn gastbijdragen te horen van U-Gene, L-Rock (Phat Pockets/D.A.M.N.), DTF (Family Jewels), Jay Frenzy (Frontline/Rap Classical), Sonny Styles, Speed One (Divorze Posse), Slimm Diesel (Rap Classical), DJ Funk President en de Amerikanen Slapbak en Menace. Are MC promoot de plaat samen met DJ Rachi tijdens hun 4XM-budget Promo Tour 2006.

Are MC D.A.M.N. Family Jewels Phat Pockets UJ

2007

Seven Eleven in 2007 Seven Eleven bestaat twintig jaar en speelt onder meer op de Uitmarkt. Een van de buitenlandse optredens dit jaar is op 27 april tijdens het Black Music Festival in Girona, Spanje. Gitarist/manager Marcel Kaatee wordt in het Holleeder-proces, na een eis van drie jaar, op 21 december veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf en gaat in hoger beroep.

2008

Seven Eleven in 2008 In de zomermaanden staat de band op diverse festivals, zoals de Kasteeltuinconcerten in Helmond, Keiweek in Groningen, het Bevrijdingsfestival in Assen, de Uitmarkt in Amsterdam, Swinging Oisterwijk en het BAM! Festival in Hengelo. Daarnaast tourt Seven Eleven door Italië en Zwitserland.

2009

Gitarist en manager Marcel Kaatee wordt op 3 juli volledig vrijgesproken in het hoger beroep van het Holleeder-proces. Dit jaar speelt Seven Eleven onder meer op Jazz In Catstown (Helmond) en op Kaunas Jazz in Litouwen.

2010

Naast een optreden in Brussel (Le Tavernier) is de band ook te zien op onder meer Zomerterras (Vlaardingen) en Festyland (Volkel).

2011

Seven Eleven treedt op in De Pul te Uden en tijdens het Free Your Mind Festival in Arnhem. De band werkt in de studio aan een nieuw album: Back To The Source.

2012

Seven Eleven viert haar 25-jarig bestaan met een jubileumconcert in De Pul in Uden en een jubileumalbum: 25 Years And Still Funkin’.

Discografie Seven Eleven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Seven Eleven

Audio/Video Seven Eleven

Video Seven Eleven

Seven Eleven - Hot 'n' Fu...
Seven Eleven - Hot 'n' Funky
SEVEN ELEVEN - 'GIMME THE...
SEVEN ELEVEN - 'GIMME THE FUNK'
Seven Eleven featuring U-...
Seven Eleven featuring U-Gene at Festyland 2010
Kaunas Jazz 2009@SEVEN EL...
Kaunas Jazz 2009@SEVEN ELEVEN (part 1 of 3)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
SEVEN ELEVEN - 'GIMME THE FUNK'

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer