Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Seven

Periode

2003 - heden

Genre

rock

Pseudoniemen

7even

Seven

Haagse supergroep met voormalige leden uit bands als Abel, Kane, Candy Dulfers Funky Stuff en Relax. Het eerste optreden van Seven is als voorprogramma van de Golden Earring. In hun eigen studio The Green Room start de rockband in de zomer van 2004 met de opnamen van het debuutalbum. Zanger ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sebastian van den Berg   zang
Paul Jan Bakker   gitaar
Niels Zuiderhoek   gitaar
Oscar Kraal   drums

Overige muzikanten

Matto Kranenburg   basgitaar
Bas de Groot   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2003   Kane
2003   Paul Jan Bakker
2005   Birgit

Biografie Seven

Haagse supergroep met voormalige leden uit bands als Abel, Kane, Candy Dulfers Funky Stuff en Relax. Het eerste optreden van Seven is als voorprogramma van de Golden Earring. In hun eigen studio The Green Room start de rockband in de zomer van 2004 met de opnamen van het debuutalbum. Zanger en windsurfer Seb van den Berg (ex-Clariscase) is naast de band presentator van West-X, een programma op TV West over extreme sport. Seven wint in 2006 een Essent Award. In augustus van hetzelfde jaar verschijnt hun debuutalbum. Het geluid op de single Make A Change (in november 2008 uitgebracht als download) is meer Brits georiënteerd dan het album. Het tweede album staat gepland voor 2009, maar de bandleden zijn niet tevreden over de opnamen. In augustus 2009 maakt Seven bekend een pauze in te lassen, voornamelijk omdat alle bandleden druk bezig zijn met andere werkzaamheden.

Discografie Seven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Seven

Audio/Video Seven

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer