Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SEVN ALIAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: website Rotterdam Airlines)

Periode

04-11-1996 - heden

Genre

hiphop

Sevn Alias

Sevn Alias is een Amsterdamse rapper die zijn carrière start bij het Rotterdamse label Rotterdam Airlines. Met het nummer ‘Gass’ scoort hij in 2016 een grote hit. Vanaf 2017 heeft hij zijn eigen label 1OAK.
Volledige biografie...

Biografie Sevn Alias

Sevn Alias is een Amsterdamse rapper die zijn carrière start bij het Rotterdamse label Rotterdam Airlines. Met het nummer ‘Gass’ scoort hij in 2016 een grote hit. Vanaf 2017 heeft hij zijn eigen label 1OAK.

1996 - 2013

Sevn Alias (echte naam Sevaio Mook) groeit op in Amsterdam-West en verhuist later naar Almere. Hij heeft een Surinaamse vader en een Surinaams-Antilliaanse moeder. Toch zit in zijn rap veel Marokkaanse slang omdat hij opgroeit tussen jongens met een Marokkaanse achtergrond.

2014

De muziek van Alias wordt opgepikt door het Rotterdamse hiphoplabel Rotterdam Airlines. In 2014 verschijnt de video bij het nummer ‘Radicaal’.

2015

Zijn eerste mixtape ‘Twenty Four Sevn’ verschijnt en Alias doet een zomersessie voor het online videokanaal 101 Barz. De video haalt miljoenen views op YouTube. Hij werkt vooral samen met producer Esko. Ook de single die bij Top-Notch verschijnt (‘Ma3lish’ met Frenna en D-Double) is door hem geproduceerd. Ondertussen zit hij in het tweede jaar van zijn opleiding aan het ROC Almere.

2016

2016 is een bijzonder productief en succesvol jaar voor de rapper. Hij lanceert maar liefst drie mixtapes/albums en is te horen op ‘Gate 16’ van Rotterdam Airlines. Van dit album wordt het nummer ‘Gass’ (met Jason Futuristic,BKO & Jairzinho) een grote hit. Ook de opvallende samenwerking met boyband B-Brave scoort in de hitlijsten. In augustus staat Sevn Alias op Lowlands.

B-Brave

2017

De tweede single van het nieuwe album 'Picasso' is 'Patsergedrag' (productie Jack $hirak) en wordt begin oktober een grote hit. Op het nummer werkt hij samen met Lil' Kleine en Boef, de populairste hiphopartiesten van dat moment.
In juli wordt bekend dat hij zijn eigen label start: 1OAK.

Lil Kleine

Discografie Sevn Alias

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sevn Alias

Audio/Video Sevn Alias

Video Sevn Alias

101Barz - Sevn Alias - 'I...
101Barz - Sevn Alias - 'Ik kan er nog niet van leven, maar het zit eraan te komen.'
101Barz - Zomersessies 20...
101Barz - Zomersessies 2015 - Sevn Alias
Sevn Alias - Gass ft. Jas...
Sevn Alias - Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho (Prod. WillyBeatsz) [GATE 16 on Spotify!]
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
101Barz - Sevn Alias - 'Ik kan er nog niet van leven, maar het zit eraan te komen.'

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer