Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SFINX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1974 - 1980

Genre

symfonische rock

Sfinx

Sfinx is een swingende symfonische rockgroep uit Den Haag, opgericht door sologitarist/zanger Peter Langerak en zanger/saxofonist John Philippo en gemanaged door Aad Langerak. De eerste bezetting wordt aangevuld door toetsenist Michael Eschauzier, drummer Hans Adelaar en bassist Dennis Lammers. Het geluid van de band valt op door het gebruik van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Langerak   gitaar, zang
Dennis Lammers   basgitaar
John Philippo (1)   gitaar, percussie, saxofoon, toetsinstrumenten, zang
Michael Eschauzier   toetsinstrumenten
Hans Adelaar   drums

Overige muzikanten

Kees Nix   toetsinstrumenten
Harm Bieger   drums
Frank Papendrecht   basgitaar
Ruud van der Tang   basgitaar
Armand van der Hoff   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1975   Lemming
1979   Mo
1982   Vitesse

Biografie Sfinx

Sfinx is een swingende symfonische rockgroep uit Den Haag, opgericht door sologitarist/zanger Peter Langerak en zanger/saxofonist John Philippo en gemanaged door Aad Langerak. De eerste bezetting wordt aangevuld door toetsenist Michael Eschauzier, drummer Hans Adelaar en bassist Dennis Lammers. Het geluid van de band valt op door het gebruik van akoestische gitaren. Muziekblad Oor noemt in 1975 de band 'een van de veelbelovendste groepen zonder plaat'. Het eerste en enige album Holy Cat verschijnt pas vijf jaar na de oprichting. De door Ton Scherpenzeel (Kayak) geproduceerde plaat maakt de verwachtingen echter niet waar.

Discografie Sfinx

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sfinx

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer