Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHACKLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Shackle in 2006

Periode

2006 - heden

Genre

elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Shackle

Shackle is het duo Anne LaBerge op fluit en elektronica en Robert van Heumen op laptop. Het derde 'bandlid' is het door hen zelf ontworpen digitale Shackle System, een computergestuurd communicatiesysteem waarmee de composities en improvisaties worden bewerkt en gestuurd. Het systeem levert nieuwe compositie-elementen en -restricties waarbij het de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Anne La Berge   elektronica, fluit
Robert van Heumen   computer, elektronica, sampler

Genoemd in de biografie van

2006   Anne La Berge

Biografie Shackle

Shackle is het duo Anne LaBerge op fluit en elektronica en Robert van Heumen op laptop. Het derde 'bandlid' is het door hen zelf ontworpen digitale Shackle System, een computergestuurd communicatiesysteem waarmee de composities en improvisaties worden bewerkt en gestuurd. Het systeem levert nieuwe compositie-elementen en -restricties waarbij het de muzikanten vrij staat daar wel of niet op te reageren. Na optredens en workshops in voornamelijk Amsterdam en Utrecht in de periode 2006-2010, geeft het duo in februari 2011 een lezing en concert op de Brunel University in Londen, gevolgd door optredens in voorjaar 2011 in Amsterdam, Arnhem en Dortmund. September 2012 staat grotendeels in het teken van de Shackle Down Under Tour met optredens en workshops in Australië, gevolgd door twee concerten in Sao Paolo, Brazilië. Muziek en video verschijnen op de Shackle Stick, een USB-stick ontworpen door kunstenares Isabelle Vigier.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Shackle

Audio/Video Shackle

Video Shackle

Shackle session at STEIM,...
Shackle session at STEIM, 10/01/2012.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Shackle session at STEIM, 10/01/2012.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer