Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHAI LIFSHITZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Shai Lifshitz

Shai Lifshitz werd op 28 augustus 1966 in Poria (Israël) geboren. Opleiding Van 1980-1984 studeerde hij compositie bij Lev Kogan aan de Thelma Yelin Highschool for the Arts in Tel Aviv. Aansluitend volgde hij van 1985-1987 compositielessen bij Arik Shapira (Tel Aviv) en Marc Kopitman (Rubin Academy of Music, Jerusalem). Met ...
Volledige biografie...

Biografie Shai Lifshitz

1966

Shai Lifshitz werd op 28 augustus 1966 in Poria (Israël) geboren.

Opleiding
Van 1980-1984 studeerde hij compositie bij Lev Kogan aan de Thelma Yelin Highschool for the Arts in Tel Aviv. Aansluitend volgde hij van 1985-1987 compositielessen bij Arik Shapira (Tel Aviv) en Marc Kopitman (Rubin Academy of Music, Jerusalem). Met een studietoelage van het Sharetfonds was hij in staat daarnaast gedurende achttien maanden pianolessen te nemen bij Yonathan Zak aan de Rubin Academy. Van 1989-1990 studeerde hij compositie bij Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries aan het Conservatorium te Rotterdam. Aansluitend studeerde hij compositie bij Geert van Keulen en piano bij Hans Dercksen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (1990-1996).


Activiteiten

Van 1986-1989 was hij als vaste pianist en componist verbonden aan de Bei Zvi Theaterschool in Tel Aviv. Van 1992 tot 1996 was hij huispianist en arrangeur voor Mannenkoor Manoeuvre in Amsterdam.

CompositiesDomino voor ensemble De Ereprijs en fluittrio Tegenwind, en in 2002 voltooide hij zijn 24-delige pianowerk De Minnaarscatalogus, geïnspireerd op het bekende Don Juan-thema.

2006

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Shai Lifshitz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer