Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHUMAN & ANGEL-EYE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - heden

Genre

amusementsmuziek, rock'n'roll

Online

Officiële website

Pseudoniemen

René Shuman

Shuman & Angel-Eye

René Shuman is een rock 'n' roll-zanger die landelijke bekendheid vergaart na een optreden in de Soundmixshow. In 2001 ontmoet Shuman de zangeres, componist en producer Angel-Eye met wie hij vanaf 2003 het muzikale duo Shuman & Angel-Eye vormt.
Volledige biografie...

Bezetting

René Shuman   gitaar, zang
Angela Brouwers   gitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

1981   Satisfy
1988   Marcel Schimscheimer
1992   Charles Nagtzaam
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Shuman & Angel-Eye

René Shuman is een rock 'n' roll-zanger die landelijke bekendheid vergaart na een optreden in de Soundmixshow. In 2001 ontmoet Shuman de zangeres, componist en producer Angel-Eye met wie hij vanaf 2003 het muzikale duo Shuman & Angel-Eye vormt.

1967 - 1985

René Shuman (Geleen, 5 december 1967) is zeven jaar oud als hij begint te zingen, op zijn negende treedt hij voor het eerst op en als hij twaalf is formeert hij, samen met een stel vrienden, het rock 'n roll bandje Born Dogs. Shuman schrijft de nummers, zingt en speelt gitaar. Born Dogs speelt regelmatig op de Limburgse podia en in 1984 brengen ze de single Every Time uit.

1985

Shuman doet mee aan Henny Huisman's Soundmixshow als Elvis Presley en krijgt daarmee landelijke bekendheid. Hij wordt uiteindelijk tweede in de grote finale. Hij krijgt een platencontract aangeboden bij CBS en gaat de studio in.

1986

De single But Where My Love, geschreven en geproduceerd door Hans van Hemert, verschijnt en wordt een hit. De tweede single Lonely Girl, geschreven door Peter de Wijn, wordt ook een hit, maar komt minder hoog in de hitlijsten dan zijn voorganger. In november verschijnt het titelloze debuut-album geproduceerd door Hans van Hemert en Peter De Wijn. Daarop blijft Shuman in de stijl van Elvis Presley doorgaan en combineert rock 'n roll met ballads en rockabilly. Dit album bereikt in de albumlijst een 22e plaats.

Hans van Hemert Peter de Wijn

1987

De single Young Girls And Cadillac Cars verchijnt, maar komt niet verder dan de tipparade.

1988

Na een adempauze wordt het album The Main Language, geproduceerd door Ronald Sommer en Marcel Schimscheimer, uitgebracht. Shuman schrijft ook een groot aantal nummers zelf. De van dit album afkomstige singles Sweet Lovin' en Cause You're Not Here komen in de hitlijsten terecht. De single Turn Out The Light, die hij samen met het achtergrondkoor van Elvis Presey The Jordanaires maakt, komt niet verder dan de tipparade.

Marcel Schimscheimer Ronald Sommer

1989

Shuman wil ook zijn live reputatie vestigen en gaat op zoek naar een geschikte band. In de zomermaanden gaat Shuman op toer met de René Shuman Band en dit leidt tot een mini-cd René Shuman Live, waarop 5 nummers te horen zijn.

1990

Het derde studio album van Shuman verschijnt. Voor Mission Of The Heart schrijft Shuman alle nummers zelf en neemt hij ook de productie in eigen handen. Het album wordt opgenomen in Rio De Jarneiro, Brazilië, waar René samen werkt met een aantal Braziliaanse muzikanten. Het album is dan ook een mix van Europees/Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. De single In Our Minds in de tipparade en het album blijft steken op een 55e plaats van de album top 100. Shuman breekt met zijn platenmaatschappij CBS. In december vertrekt Shuman naar Amerika om nieuwe inspiratie op te doen. Hij ontmoet daar onder andere Phil Everly (Everly Brothers) en Mike Stoller (van het producers-/schrijversteam Leiber & Stoller).

1991

Shuman keert terug naar Nederland en werkt alle opgedane ervaringen uit tot een groot aantal nummers. In maart vertrekt hij naar Nashville, USA om daar eeen aantal demo's op te nemen. Dit resulteert in de single Love You Done Me Wrong en het daaropvolgende album Set The Clock On Rock. Hiermee keert Shuman terug naar zijn roots; de rock & roll. Het album verkoopt niet goed.

1992 - 1996

Een periode van relatieve media-stilte breekt aan voor René Shuman. Hij treedt nog wel op, voornamelijk met een rockabilly trio, en neemt een single op met Phil Everly van de Everly Brothers.

1997

Shuman levert een muzikale bijdrage aan het CD Rom Project Motormania. Op deze cd-rom zijn honderden Amerikaanse custom motoren te zien en het schijfje is inmiddels in zestien landen te koop. Op 14 augustus mag Shuman, als een van de weinige Europese artiesten optreden tijdens het Elvis International Dance Event in Memphis, USA. Shuman legt in de Hilversumse Wisseloord Studio de hand aan zijn nieuwe album Road To Freedom. Op 7 november verschijnt op het Absolute label de cd-single Road To Freedom. Er wordt een toernee gepland door Duitsland en Engeland.

1998

Het album Road To Freedom verschijnt.

2001

Shuman werkt aan nieuw materiaal in de studio van AudioNet in Gronsveld en repeteert met zijn band Crazy Cadillac. Er staat een tournee door Hongarije gepland en een Tv-optreden in Nashville. De zanger ziet een tv-reportage over de zangeres en componist Angel-Eye (echte naam: Angela Brouwers, 11 september 1974). Hij neemt contact met haar op en er ontstaat een muzikale samenwerking. Gezamenlijk componeren ze onder meer de muziek voor de internationale commercial van Audi. In Amerika neemt Shuman nieuwe nummers op die, samen met successen uit zijn carrière, verschijnen op de jubileum-cd Set The Clock On Rock. Angel-Eye werkt mee aan de productiebegeleiding en tijdens de promotietournee speelt ze mee op piano. De plaat bevat o.a. een duet met Phil Everly van The Everly Brothers en een bijdrage van Mike Stoller, de schrijver van de klassieke rocksong Jailhouse Rock.

2002

Shuman speelt tijdens de Elvis Memorial die op 16 augustus in 013 te Tilburg plaatsvindt.

2003

René Shuman & Angel-Eye treden voor het eerst gezamenlijk op tijdens de Bevrijdingsfestivals in Wageningen en Roermond. In de zomer verschijnt hun eerste single Don't Be Cruel.

2004

Op 8 januari doen René Shuman en Angel-Eye tijdens de Elvis Second To None Party in een uitverkocht Paradiso een speciaal optreden met The TCB band, de originele band van Elvis Presley. Een van de overige optredens dit jaar is in het Duitse Bad Nauheim, de plaats waar Elvis Presley gestationeerd was tijdens zijn diensttijd. Het duo doet in het voorjaar ook enkele optredens met een nieuwe bandbezetting die is uitgebreid tot twaalf personen, waaronder een blazerssectie. Shuman en Angel-Eye worden door de Dierenbescherming gevraagd om zich in te zetten als ambassadeur voor hun organisatie.

2005

Het duo heeft een volle agenda met optredens op diverse festivals, openluchtevenementen en in theaters. Shuman & Angel-Eye doen onder meer een serie avonden in Holland Casino met o.a. Lee Towers, een achttal optredens tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade en een speciale dag met de Koninklijke Fanfare van Venlo (12 juni).

Lee Towers

2006

Speciaal voor de Tour de France schrijven Shuman & Angel-Eye het nummer Magic Ride. De single wordt door de organisatie van de Tour de France verkozen tot Toursound 2006. Tijdens de presentatie in mei wordt Magic Ride uitgereikt door vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault. Een van de vele concerten van het duo dit jaar is 10 november tijdens Arkefly's Back to Rock & Roll Tour op het strand van Bonaire. Op de live-DVD Mr. & Mrs. Rock 'n Roll zingen René & Angel-Eye zingen eigen repertoire aangevuld met songs van Elvis Presley. De promotie begint in december in Limburg en de landelijke releasedatum is 8 januari 2007.

2007

In de eerste twee maanden van het jaar doet het duo meerdere televisieoptredens, waaronder Life And Cooking op RTL4, Hart Voor Muziek bij RTV10 en de BrabantParty in Kaatsheuvel voor Omroep Brabant. The Dream, de eigen real-life soap van Shuman & Angel-Eye, wordt uitgezonden op een tiental regionale en provinciale tv-stations en verschijnt later op dvd. Op 16 augustus is het exact dertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Shuman & Angel-Eye herdenken deze gebeurtenis op die datum met een groots opgezette speciale avond in het Kuurpark van Valkenburg aan de Geul voor 7500 man publiek en met veel media-aandacht, o.a. van het NOS-journaal en RTL4-nieuws. Het duo wordt tijdens het evemenent muzikaal ondersteund door hun grote showband en speciale gasten Peter Koelewijn en de Amerikaanse zangeres Wanda Jackson. De presentatie is in handen van TROS- DJ Daniël Dekker. In het najaar van 2007 doen Shuman & Angel-Eye een uitverkochte Kersttour voor 30.000 bezoekers. Ter gelegenheid van deze show brengen zij de single Everyday Christmas uit die in de hitlijsten belandt. Tijdens de laatste show van de Kersttour in de schouwburg van Nijmegen krijgt het duo een gouden single uitgereikt voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren van Everyday Christmas.

Peter Koelewijn

2008

Shuman & Angel-Eye treden dit jaar onder meer op tijdens Pasar Malam Zwolle (23 maart), een Elvis Night in Nieuw Vennep (29 maart), met Fanfare Venlo (19 april), met Elvisdrummer D.J. Fontana in Eindhoven (25 mei), en op een artiestenavond met Johnny Logan en band in het Belgische Lommel (15 november). Op 16 augustus vindt in Helmond een editie plaats van Elvis and More... waarbij het contact tussen de band en vrienden en fans centraal staat. Naast een optreden van Shuman & Angel-Eye worden films vertoond, zijn er een groot aantal exclusieve Elvis Shops en wordt de dvd The Dream (Behind The Scenes) gepresenteerd. The Dream is de bundeling van de achtdelige docusoap die in 2007 door 15 tv-zenders in Nederland is uitgezonden. De kerstsingle Everyday Christmas behaalt de gouden status. Op 3 december, tijdens de opnamen voor de kerst-dvd Rockin' Around The Christmas Tree, maakt het duo bekend met elkaar in het huwelijk te gaan treden.

2009

Een van de speciale optredens dit jaar is op 17 juli wanneer René Shuman & Angel-Eye in de carréhoeve Libeek spelen samen met de Fanfare St. Gertrudis uit St. Geertruid onder leiding van dirigent Jos Dobbelstein. Op 16 augustus vindt in het Jacobitheater te Utrecht weer een editie plaats van de jaarlijkse theatershow Elvis & More met als ondertitel The Inside Edition. De songs van Elvis Presley worden tijdens Elvis & More 2009 deels (semi)akoestisch uitgevoerd.

2010

Shuman en Angel-Eye kiezen een speciale locatie voor hun huwelijk en zeggen in februari het jawoord op het Hawaïaanse eiland Kauai. Het album Travel In Time komt uit tijdens de gelijknamige theatershow op 24 april in de Oranjerie te Roermond. Ook dit jaar herdenken Shuman & Angel-Eye Elvis Presley met een optreden op 16 augustus, de sterfdag van The King. Het toneel van de jaarlijkse theatershow Elvis & More is het Jacobitheater te Utrecht. Het duo staat op 31 juli met hun showband op Landgoed Overste Hof in Landgraaf met Let's Have A Party, een programma met herkenbare songs en nummers van het recente album. De single Everybody Is A Dancer! komt uit als download en belandt in de in de Top 100.

2011

Met de theatertournee Travel In Time reist het duo ook dit jaar met hun grote band door de tijd, van de swingende tijd van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Chuck Berry tot modernere popklassiekers, inclusief hun eigen songs. Het Jacobitheater in Utrecht is 16 augustus opnieuw de locactie voor het jaarlijks terugkerende evenement Elvis & More. Vanwege de grote vraag doet het duo die avond twee shows achter elkaar. Andere hoogtepunten in dit jaar zijn een televisiespecial bij Omroep MAX (A Magical Night), een optreden tijdens het Omroepfeest in Hilversum in het kader van 60 jaar Nederlandse televisie, het 25-jarig jubileum van René Shuman en de Cultuurprijs van Provincie Limburg voor Shuman uit handen van commissaris van de Koningin Theo Bovens.

2012

De eerste single in het nieuwe jaar is Next Level (februari). A Magical Night, in 2011 uitgezonden door omroep MAX, komt uit op DVD. De opname zijn gemaakt in Theater La Bonbonnière te Maastricht.

Discografie Shuman & Angel-Eye

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Shuman & Angel-Eye

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer