Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIENEKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

01-04-1992 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, songfestival, zang

Online

Officiële website

Sieneke

Sieneke wordt in 2010 van de ene op de andere dag een bekende Nederlander wanneer ze wordt uitverkoren om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Oslo.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2010   Vader Abraham
2014   Django Wagner

Biografie Sieneke

Sieneke wordt in 2010 van de ene op de andere dag een bekende Nederlander wanneer ze wordt uitverkoren om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Oslo.

2007 - 2010

Kapster Sieneke Ashley Kristel Peeters (Nijmegen, 1 april 1992) heeft zangles van Alice Maywood en brengt in 2007 al op viertienjarige leeftijd in eigen beheer de cd It's My Dream uit met zes covers van liedjes uit de jaren tachtig. Sieneke wordt ontdekt door zangeres Marianne Weber. Weber is haar coach tijdens het Nationaal Songfestival op 7 februari 2010. Sieneke neemt het op tegen Loekz, Vinzzent, Marlous en Peggy Mays. Alle deelnemers zingen een eigen vertolking van het door Pierre Kartner geschreven Ik Ben Verliefd, Sha-la-lie. Als de stemmen uit de zaal en van de juryleden zijn geteld en er nog steeds geen winnaar bekend is, moet de in verlegenheid gebrachte Kartner volgens het reglement de knoop doorhakken. Hij kiest voor Sieneke. In Oslo strandt de zangeres op 25 mei 2010 in de halve finale. Ze haalt slechts de 14de plaats. Nederland weet zich voor het zesde achtereenvolgende jaar niet te plaatsen voor de finale. Het songfestivalliedje is terug te vinden op het album Sieneke (2010). De overige liedjes op die plaat zijn geschreven door Jeffrey Weber, de zoon van Marianne Weber.

Alice Maywood Marianne Weber Pierre Kartner

2011 - 2012

Begin 2011 doet Sieneke mee aan het SBS 6-programma Sterren Dansen op het IJs. In augustus 2011 verbreken Sieneke en Marianne Weber hun zakelijke banden. Weber staat samen met Hans Aalbers nog wel als producer vermeld op de hoes van het album Eindeloos (2012).

2014

In 2014 volgt de single Niemand Heeft Je Ooit Gezien, een autobiografisch liedje over haar zwangerschap.

Discografie Sieneke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sieneke

Video Sieneke

Officiele Videoclip Siene...
Officiele Videoclip Sieneke - Blijf Vannacht Bij Mij
Officiele Videoclip - Sie...
Officiele Videoclip - Sieneke Ik Ben Verliefd (Sha La Li)
Officiele Videoclip van S...
Officiele Videoclip van Sieneke - Doe Dat Nooit Meer
Officiele Videoclip Siene...
Officiele Videoclip Sieneke - Vita Bella
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Officiele Videoclip Sieneke - Vita Bella

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer