Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SILKSTONE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Silkstone

Periode

1996 - 2009

Genre

rock

Online

Officiële website

Silkstone

Haarlemse popformatie die al enkele jaren bezig is, maar met de single Ready in het voorjaar van 2002 landelijke bekendheid krijgt.
Volledige biografie...

Bezetting

Niels Geusebroek   gitaar, zang
Niels Bik   drums
Frans van Essen   gitaar, zang

Overige muzikanten

Boxie van Gerrisheim   drums
Paul van Twisk   toetsinstrumenten
Jeroen Vrolijk   drums
Daniël van Luipen   basgitaar, zang

Biografie Silkstone

Haarlemse popformatie die al enkele jaren bezig is, maar met de single Ready in het voorjaar van 2002 landelijke bekendheid krijgt.

1996 - 1998

Silkstone Als gitaristen Niels Geusenbroek en Frans van Essen op de middelbare school bij elkaar in de klas komen, besluit het tweetal met enkele medescholieren een band te beginnen. De groep speelt vooral covers. Silkstone wordt uitgenodigd voor een live-sessie bij Isabelle op Radio 3FM. Ze spelen het nummer Beautiful en van hun demo wordt de track Liquid Love gedraaid. Omdat de studio vrij klein is, moet de band akoestisch spelen. Dit bevalt de bandleden dermate goed dat ze hun grunge-geluid laten vallen voor de nieuwe, heldere popsound.

2000

Bassist Maurice verlaat de band en wordt vervangen door Daniël Van Luipen. Om het akoestische geluid aan te vullen zoekt de band een toetsenist die ze vinden in Paul van Twisk. Silkstone speelt in het voorprogramma van Kane en wordt daar gespot door platenmaatschappij BMG.

2001

Silkstone speelt drie voorprogamma's voor Kane in een uitverkocht Nighttown in Rotterdam. In juli tekent Silkstone een contract bij BMG en in augustus wordt de officiële fanclub Silkies opgericht

Kane

2002

Als BMG op 8 maart de single Ready uitbrengt, hoort Nederland voor het eerst echt van Silkstone. Ready wordt uitgeroepen tot Megahit bij Radio 3FM en schiet de hitlijsten in. De band kan rekenen op veel aandacht van de radio, tv en schrijvende pers. Ook gaat Silkstone in een week tijd een flink aantal middelbare scholen langs om daar live hun nummers te laten horen. Drummer Boxie verlaat de band vanwege muzikale meningsverschillen. Jeroen Vrolijk neemt zijn plaats in. Begin augustus verschijnt de tweede single Rain Has Come. Silkstone wint een Essent Award en staat eind augustus op het Lowlands Festival. Vrolijk wordt vervangen door Niels Bik uit Embankment. Boxie neemt op zijn beurt plaats achter de drumkit van Embankment. Silkstone schrijft speciaal voor Pepsi een kerstnummer. Blue X-mas wordt gebruikt ter promotie van de blauwe cola die het drankconcern rondom de kerstdagen op de Nederlandse markt introduceert.

2003

Het tweede album For A Reason bevat elf degelijke popsongs, waaronder de nieuwe single, de akoestische ballad What's The Reason. De groep staat in juni op Pinkpop. Een maand later speelt Silkstone drie dagen in St. Petersburg. Silkstone verzorgt in november het voorprogramma van Level 42 tijdens hun Nederlandse tournee. De Haarlemse band opent zes shows van de groep rond bassist Mark King.

2005

Toetsenist Paul van Twisk en bassist Daniël van Luipen verlaten de band naar aanleiding van meningsverschillen over de te volgen koers.

2006

Silkstone gaat in februari met producers Oscar Holleman en John Sonneveld de Wisseloord Studio in voor de eerste opnamen van een volgend album. In augustus gaat Silkstone een samenwerkingsverband aan met het horloge-en kledingmerk Guess. Het eerste resultaat van de samenwerking is een Guess-Silkstone horloge. De nieuwe single van Silkstone wordt gekoppeld aan de 'Faces to Watch'-campagne van Guess.

Oscar Holleman

2007 - 2008

De opnamen voor het album Here In Your World lopen enige vertraging op vanwege de verhuizing van BMG naar het label V2. Nieuwe producers Paul Simm (Neneh Cherry, Sugababes) en Sam Frank (Jamie Cullum, John Legend) leveren compositiebijdragen. De poprocksongs zijn op de cd ontdaan van de vroegere grunge-invloeden. Here In Your World komt uit in februari 2008.

2009

Niels Geusebroek levert gastbijdragen op Pure Air, het solodebuut van zangeres Anneke van Giersbergen (Agua de Annique). In juni maakt Silkstone bekend ermee te stoppen.

Agua de Annique Niels Geusebroek

2011 - 2013

Silkstone-zanger Niels Geusebroek duikt op in het populaire televisieprogramma The Voice of Holland. Hij scoort een hit met producer Wildstylez en in 2013 brengt hij zijn eerste soloalbum uit.

Niels Geusebroek

Discografie Silkstone

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Silkstone

Audio/Video Silkstone

Video Silkstone

Silkstone - Here In Your ...
Silkstone - Here In Your World
Silkstone - Rain has come
Silkstone - Rain has come
Silkstone - Ready
Silkstone - Ready
Silkstone - Lost
Silkstone - Lost
Silkstone - What's the re...
Silkstone - What's the reason?
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Silkstone - Lost

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer