Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SILVIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

cover single Vera

Periode

1966 - 1992

Genre

amusementsmuziek, pop/rock

Silvio

Muziekgroep uit Den Bosch en omgeving. De groep begint midden jaren 60 als Het Silvio Sextet (tot 1969) en gaat vanaf 1970 in een deels andere bezetting verder onder de naam Silvio.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Jan van Ham   percussie, trompet
Ad van Haren   percussie, saxofoon
Eraj van de Peppel   drums
Rini de Wit   gitaar, zang
Marcel La Haye   gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Silvio

Muziekgroep uit Den Bosch en omgeving. De groep begint midden jaren 60 als Het Silvio Sextet (tot 1969) en gaat vanaf 1970 in een deels andere bezetting verder onder de naam Silvio.

1966 - 1969

Orkest uit Den Bosch en omgeving. De groep begint midden jaren ´60 als Het Silvio Sextet (tot 1969) en gaat vanaf 1970 in een deels andere bezetting verder onder de naam Silvio.

1970

In 1970 gaat de groep verder met Eraj van de Peppel (drummer en mede-oprichter van het eerste uur), Henk Wouters (toetsen) en Wim Eekels (basgitaar/zang), alle drie leden uit de eerste bezetting. De groep bestaat verder uit Rini de Wit (gitaar/zang), Henny Jansen (saxofoon) en Egbert van Rossum (trompet).

1974

cover single Vera De eerste single komt uit in 1974 geschreven door gitarist/zanger Rini de Wit "Marian come back home" en belandt op plaats 11 in de Top 40. Ook in 1974 komt "Vera" uit, deze single belandt op plaats 17.

1976

In dit jaar bereikt de single "Angie my love" plaats 24,

1977

cover single Buenaventura In dit jaar komt de single "Buenaventura" uit, deze bereikt de Tipparade.

1984

cover single I'm your son South America (1984 versie) In 1984 komt de grootste hit voor Silvio met de single "I'm your son South America”, dit was een geremixte re-release uit 1980.

1992

De groep heeft in verschillende bezettingen bestaan t/m 1992 en stopt dan definitief.

Discografie Silvio

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Silvio

Audio/Video Silvio

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer