Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIMIN TANDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

jazz, zang

Online

Officiële website

Simin Tander

Jazzvocaliste Simin Tander staat in 2009 al met haar kwartet (Simin Tander stem en compositie, Etienne Nillesen drums, Cord Heineking contrabas en Jeroen van Vliet piano en electronics) op het North Sea Jazz festival, zonder dat er een plaat van ze uit is! Met Eric Vloeimans als speciale gast. Tekens ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Simin Tander

Jazzvocaliste Simin Tander staat in 2009 al met haar kwartet (Simin Tander stem en compositie, Etienne Nillesen drums, Cord Heineking contrabas en Jeroen van Vliet piano en electronics) op het North Sea Jazz festival, zonder dat er een plaat van ze uit is! Met Eric Vloeimans als speciale gast. Tekens aan de wand. De Duits-Afghaanse in Nederland woonachtige zangeres vertegenwoordigt namelijk een nieuw geluid in het Nederlandse jazzlandschap: mysterieus, verhalend, zacht en mooi maar tegelijkertijd ook humoristisch, krachtig, en zelfs scherp. Ze ontroert met een stem die alle denkbare klankkleuren en expressies kent. In 2008 studeert ze af aan het Arnhemse Artez Conservatorium en krijgt zij van jazzicoon Sheila Jordan een beurs om in New York te studeren. Tander is te horen op de soundtrack van de Duitse cultfilm Tatort en in de tv-serie Der Kriminalist, en heeft al vele optredens in Duitsland, Italië, Tsjechië en uiteraard Nederland achter de rug, waaronder de Young VIP tour, waarmee ze in 2010 wordt beloond. Het debuutalbum Wagma zal in maart 2011 verschijnen. Simin: “Eíndelijk! Met dit album zeg ik wat ik in woorden niet kan vangen.”

In bezetting van

I Compani   zang

Discografie Simin Tander

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Simin Tander

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer