Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIMON GROOT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Simon Groot

Simon Groot werd op 16 september 1958 te Huizen (Noord-Holland) geboren. Opleiding Hij studeerde klarinet vanaf 1981 en compositie bij Jan van Dijk vanaf 1982 aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In 1983 werd de compositiestudie voortgezet aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en later bij Peter-Jan Wagemans. Als koordirigent ...
Volledige biografie...

Biografie Simon Groot

1958

Simon Groot werd op 16 september 1958 te Huizen (Noord-Holland) geboren.


Opleiding

Hij studeerde klarinet vanaf 1981 en compositie bij Jan van Dijk vanaf 1982 aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In 1983 werd de compositiestudie voortgezet aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en later bij Peter-Jan Wagemans. Als koordirigent was hij een privé-leerling van Jan Eelkema (Staatsexamen koordirectie 1997). Na het conservatorium studeerde hij muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.


Activiteiten

Als musicoloog is Groot verbonden aan het Meertens Instituut te Amsterdam waar hij onderzoek doet naar de relatie tussen het eenstemmige lied uit de 16de eeuw en de meerstemmige instrumentale en vocale muziek uit diezelfde tijd. Als koordirigent is hij naast het Collegium Amisfurtense verbonden aan het Veluws Vocaal Ensemble en het Hemony Ensemble. Bovendien dirigeert hij regelmatig projectkoren.


Publicaties

Zijn doctoraalscriptie over de liederen, de luit- en de citerzettingen in de Nederlandtsche Gedenck-clanck van Adriaen Valerius (Haarlem, 1626) werd beloond met een eervolle vermelding door de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis en de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.

2004

Adriaen Valerius

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Simon Groot

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer