Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIMONE LAMSMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

klassiek, viool

Online

Officiële website

Simone Lamsma

Volgens dirigent en violist Jaap van Zweden is Simone Lamsma een geboren 'vioolbeest' en behoort ze tot de top tien van grootste violisten ter wereld.
Volledige biografie...

Instrumenten

viool

Biografie Simone Lamsma

Volgens dirigent en violist Jaap van Zweden is Simone Lamsma een geboren 'vioolbeest' en behoort ze tot de top tien van grootste violisten ter wereld.

1985 - 1999

Simone Lamsma (1985, Leeuwarden) weet al op haar tweede wat ze wil; vioolspelen. Op haar vijfde krijgt ze haar eerste viool en vanaf haar negende krijgt ze les van Davina van Wely. Op haar elfde verhuist ze naar Engeland om haar middelbare school aan de Londense Yehudi Menuhin School te volgen. Daar krijgt ze vioolles van Hu Kun.

2000

Ze speelt op haar veertiende haar solodebuut, het eerste vioolconcert van Paganini met het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Takuo Yuasa.

Noord Nederlands Orkest

2001 - 2003

Haar vioolstudie vervolgt ze aan de Royal Academy of Music bij viooldocent Maurice Hasson. Ook wint ze het Nationaal Vioolconcours Oskar Back in Nederland in 2003.

2004

Lamsma studeert op haar negentiende cum laude als Bachelor of Music af met de volgende prijzen: de HRH Princess Alice’s Prize voor ‘voorbeeldig studentschap’, de Louise Child Prize voor ‘hoogste prestatie van Bachelor of Music-afgestudeerden’ en de Roth Prize voor ‘beste uitslag van een vioolexamen’. Ook wint ze dit jaar de eerste prijs bij het Benjamin Britten-international vioolconcours.

2005

Simone Lamsma wint de eerste prijs bij het Chinese internationale vioolconcours.

2006 - 2008

Lamsma wint de zilveren medaille bij het internationale vioolconcours van Indianapolis.

2009

Op 30 augustus 2009 treedt ze live op in het programma Zomergasten van de VPRO, waar Jaap van Zweden te gast is.

Jaap Van Zweden

2010 - 2012

Lamsma treedt internationaal op met de belangrijkste orkesten en dirigenten ter wereld, waaronder Het Concertgebouw Orkest, Orchestre National de France, London Philharmonic Orchestra, het Dallas Symphony Orchestra en dirigent Jaap van Zweden. In 2010 wint zij de VSCD Klassieke Muziekprijs in de categorie ‘Nieuwe generatie musici’, een prijs voor de meest indrukwekkende prestatie op het gebied van live klassieke muziek op de Nederlandse concertpodia.

2013

Op 16 maart speelt Simone Lamsma in het Konzerthaus van Wenen met het Dallas Symphony Orchestra o.l.v. Jaap van Zweden. Ditmaal het vioolconcert van Korngold.

2014

Simone Lamsma zit in de jury van het televisieprogramma Het Orkest Van Nederland. In het programma wordt een 65-koppig orkest samengesteld uit amateurmusici.

Discografie Simone Lamsma

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Simone Lamsma

Audio/Video Simone Lamsma

Video Simone Lamsma

Simone Lamsma en het NNO
Simone Lamsma en het NNO
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Simone Lamsma en het NNO

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer