Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIMONE VIERSTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Simone Vierstra

Periode

07-07-1959 - heden

Genre

altviool, amusementsmuziek, viool

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Fit2play

Simone Vierstra

Simone Vierstra (Deventer, 7 juli 1959) wint in 1978 met het Regionaal Jeugdorkest de wereldbeker bij het Wereld Jeugd en Muziek Concours in Wenen. Ze volgt vioollessen bij Jeanne Vos, behaalt in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus te Zwolle en studeert vervolgens altviool (Docerend Musicus) bij Michael Drobowolski. Vierstra maakt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

altviool, viool

Biografie Simone Vierstra

Simone Vierstra (Deventer, 7 juli 1959) wint in 1978 met het Regionaal Jeugdorkest de wereldbeker bij het Wereld Jeugd en Muziek Concours in Wenen. Ze volgt vioollessen bij Jeanne Vos, behaalt in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus te Zwolle en studeert vervolgens altviool (Docerend Musicus) bij Michael Drobowolski. Vierstra maakt twintig jaar vast deel uit van het Metropole Orkest en wint met het orkest een Gouden Notenkraker, een Gouden Harp en de Zilveren Weiss Microfoon. Ze is ruim acht jaar manager en altvioliste van het damesstrijkkwartet Cheers, bestaande uit leden van het Metropole Orkest. Onder de noemer Fit2play treedt ze solo op (of met een pianist) tijdens gelegenheden als recepties en diners. De violiste is vanuit Hilversum meer dan 25 jaar werkzaam als vioolpedagoge. Achter de schermen is ze actief als bestuurder bij SENA/Performers.

In bezetting van

Metropole Orkest   viool

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Simone Vierstra

Audio/Video Simone Vierstra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer