Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SINAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sinas

Periode

2006 - heden

Genre

jazz, jazzdance, wereldmuziek

Online

Officiële website

Sinas

Achtkoppige liveband, opgericht in 2006 door saxofonist en componist Wouter Schueler. Sinas maakt instrumentale wereldmuziek, die de band zelf omschrijft als global dancefloor music.
Volledige biografie...

Bezetting

Joost Kroon   drums
Jos de Haas   percussie
Frank Van Dok   percussie
Wouter Schueler   saxofoon
Hassie Dune   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Andy Birnbaume   toetsinstrumenten
Anton Goudsmit   gitaar
Rik Mol   trompet

Genoemd in de biografie van

2008   Jan Wouter Oostenrijk & the Rhythms of Raï
2008   Raise The Roof
2008   Zuco 103

Biografie Sinas

Achtkoppige liveband, opgericht in 2006 door saxofonist en componist Wouter Schueler. Sinas maakt instrumentale wereldmuziek, die de band zelf omschrijft als global dancefloor music.

2006

Na de oprichting medio 2006 doet de groep een aantal try-outs in Amsterdamse clubs als de Badcuyp, Stubniz en de Flexbar.

2007

De groep verzorgt maandelijkse optredens in The Sugar Factory en de Badcuyp in Amsterdam en is te zien op festivals als Vurige Tongen en Landjuweel in Ruigoord, 30 Jaar SJU in Utrecht en Pure Jazz in Den Haag.

2008

De groep continueert de maandelijkse optredens in Badcuyp te Amsterdam en nu ook in jazzcafé Dizzy in Rotterdam. Festivals in Rotterdam zoals North Sea Round Town, het Numoonfest en Camping Rotterdam worden aangedaan. De groep treedt ook op in het Vondelpark en de Balie in Amsterdam. In oktober wordt het debuutalbum Global Explorations gelanceerd met een releaseparty in het Amsterdamse Paradiso. Op het album verkent Sinas stijlen als reggaeton, jazz, afrobeat, reggae, latin, ska, funk en rock. De ritmesectie van drummer Joost Kroon en bassist Hassie Dune, aangevuld met de percussie van Jos de Haas en Frank van Dok, legt een onweerstaanbare groove neer, waarop de improvisaties van gitarist Jan Wouter Oostenrijk, saxofonist Wouter Schueler, toetsenist Maarten Helsloot en trompettist Rob van de Wouw goed gedijen. “Nederland heeft er een wreed swingend feestorkest bij”, meldt de VPRO Gids, terwijl Trouw spreekt van een “wereldband en ideale clubact ineen”.

JWO Maghreb Jazz

2009

Dankzij de sterke livereputatie van Sinas is de band op steeds meer festivals te zien, waaronder The Hague Jazz, Jazz in Duketown, Haarlem Jazzstad, de Wereld Jazzdagen Dordrecht, Jazzin'Woerden, Jazz Bij Duurstede, Zonnemaire Zierikzee, JazzNight Roermond, het International Jazzfestival Enschede, en Hilversum Alive.

2010

Sinas presenteert in september in Paradiso het tweede album Intergalactic Freedom, een plaat waar de band het livegevoel weet vast te houden.

2011 - 2013

Op 15 januari 2011 doet Sinas een optreden tijdens Noorderslag in Groningen. Meerdere festivals volgen, zoals de Leidse Jazzweek (januari), Bevrijdingsfestival Wageningen en Meerjazz Hoofddorp (mei), Jazz Festival Delft en de Amsterdamse Uitmarkt (augustus). Sinas werkt in 2012 in de Geuzenoord Studio te Amsterdam aan het derde album. In februari 2013 verschijnt als voorproefje de single Free Energy met gastbijdrage van rapster Zanillya, de dochter van Bobby Farrell (Boney M). Op 16 februari 2013 staan Sinas en Zanillya in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.

Zanillya

Discografie Sinas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sinas

Audio/Video Sinas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer