Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SITA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sita

Periode

1980 - heden

Genre

pop, tieneridolen

Online

Officiële website
Fansite

Sita

Sita is de eerste deelnemer aan het project Starmaker, en de daar uit voortvloeiende act K-Otic, die een solo-carrière begint.
Volledige biografie...

Bezetting

Sita Vermeulen   zang

Overige muzikanten

Jonas Filtenborg   drums
Tony Cornelissen   gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Tjeerd Oosterhuis
2001   K-otic
2001   Marco Borsato
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sita

Sita is de eerste deelnemer aan het project Starmaker, en de daar uit voortvloeiende act K-Otic, die een solo-carrière begint.

2001

Sita Vermeulen (Ilpendam, 8 juni 1980) maakt deel uit van het succesvolle project Starmaker waar de band K-Otic uit voortvloeit. Het duet I Was Made To Love You tussen Sita en Bart wordt met een tweede plaats een dikke hit. Na de optredens met K-Otic verlaat de zangeres in december de band om een solo-carriere te beginnen.

K-otic

2002

Sita doet haar eerste solo-optreden op 8 januari in de Arena Sleepin' te Amsterdam. In dezelfde maand verschijnt haar debuutalbum Happy dat is opgenomen met Scandinavische producers. Samen met Marco Borsato zingt ze Lopen Over Water, een lied dat speciaal voor het huwelijk van prins Willem Alexander is geschreven. Tijdens de uitreiking van de TMF-Awards krijgt Sita drie awards, zowel voor Beste Zangeres, Beste Single (Happy) als voor Beste Videoclip (Happy). De single Jerk wordt geen grote hit. Sita heeft meer succes met het B-kantje Le Chemin, een Franstalig nummer, dat ze samen zingt met de Franse groep KYO. Het liedje verschijnt in Frankrijk op de A-kant en belandt daar in de Top 20.

Marco Borsato

2003

Tijdens de internationale muziekwedstrijd Eurobest (met deelnemers van Starmaker en Staracademy) behaalt Sita op dinsdag 25 maart de een na laatste plaats. De deelnemer uit Spanje wordt winnaar. Het tweede album Come With Me ligt in het verlengde van het debuut. De cd is in verschillende studio's in Nederland en Zweden opgenomen door Peter Kvint, Douglas Carr en de Nederlandse producers Tony Cornelissen en Reyn Ouwehand. De liedjes zijn geschreven door buitenlandse componisten als Lisa Lindebergh, Jimmy Monell, Stephanie Bently en Ben Copland. Het Zweedse popidool Robyn is verantwoordelijk voor het nummer With You. Sita werkt aan een speciaal op de Franse markt gericht album waarop vier Franstalige liedjes staan waaronder enkele geschreven door de groep KYO. Samen met KYO bereidt Sita een tournee voor.

2004

Het nummer Le Chemin van Kyo en Sita wordt door NRJ, één van de grootste radiostations van Frankrijk, uitgeroepen tot het beste Franstalige nummer van het afgelopen jaar. Op 24 januari neemt Sita in het Franse Cannes een NRJ Award in ontvangst. Popstar Magazine is al sinds jaren het meest toonaangevende en populairste tienerblad in Italië. Sita wordt het gezicht van de Nederlandstalige editie. Tijdens haar theatertournee zingt Sita nummers van haar tweede album aangevuld met enkele Franstalige liedjes die ze met de band Kyo heeft opgenomen. Die combinatie is ook te horen op het verzamelalbum L'Envers Du Decor dat eind maart speciaal voor de Franse markt wordt uitgebracht. Het liedje Dance The Night Away is de herkeningsmelodie van de soapserie ZOOP op de kinderzender Nickelodeon.

2005

Samen met Co Rowald presenteert Sita elke zaterdag het programma The Max op kinderzender Jetix. De herkenningstune To The Max, met Co op saxofoon, verschijnt op single en wordt een hit. Voor de film De Kameleon 2 levert Sita de liedjes Mij en Mijn Bloed. De film gaat in juli in première en is ondanks negatieve recensies een groot succes. Sita maakt onderdeel uit van de Sinterklaasshow getiteld Sinterklaas Pakt Uit die in de weken voorafgaand aan 5 december door het land trekt met optredens in Nijmegen, Enschede, Groningen, Apeldoorn en Breda. Naast Sita staan ook 4:AM, Djumbo en de Eurokids op het programma. De opbrengsten van de kerstsingle Because We Care komen ten goede aan Unicef.

2006

Sita verzorgt in de Nederlandse versie van de animatiefilm Ice Age 2 de stem van de dwergluiaard. De film draait vanaf 29 maart in de bioscoop. De zangeres is eind september betrokken bij Ga Voor Gezond, de nationale scholencompetitie voor het basisonderwijs om de groeiende ongezonde leefstijl van kinderen op een leuke manier aan te pakken.

2007

Sita wint in maart de schaatsdansshow Sterren Dansen Op Het IJs bij SBS6. Ze krijgt 54 procent van de kijkerstemmen.

2009

Voor de animatiefilm Sunshine Barry & De Discowormen (Nederlandse première: 30 juli) spreekt Sita de stem in van Gloria. Ze neemt samen met rapper Yes-R ook de titelsong Als De Nacht Valt voor haar rekening. De single is speciaal voor de film geschreven en geproduceerd door Spikey Spike (Jeroen Russchen) en Edwin de Groot. Samen met de Vlaming Dean Delannoit is ze vanaf het najaar het gezicht van Disney Channel in Nederland.

Yes-R

2011

Sita zit in de jury van het vierde seizoen Sterren Dansen Op Het IJs bij SBS6. De zangeres opent met het nummer Determinate de Nederlandse editie van de soundtrack bij de Disneyfilm Lemonade Mouth. Het album staat in mei en juni drie weken in de Album Top 100.Na een voorproefje in het pinksterweekend, op 12 en 13 juni in de Evenementenhal te Gorinchem, gaat Klein Duimpje De Musical op 9 oktober in première in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Sita speelt de rol van prinses. De familiemusical is vervolgens tot en met mei 2012 in ruim 80 Nederlandse theaters te zien.

2013 - 2014

Sita speelt de hoofrol in Assepoester de musical van Van Hoorne Entertainment. In 2014 Gaat ze spelen in de kindervoorstelling De Grote Piratenshow, ook doet Sita mee aan het tv-programma Celebrity Poledancing.

Discografie Sita

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sita

Audio/Video Sita

Video Sita

Sita - Jerk
Sita - Jerk
Sita - Come With Me
Sita - Come With Me
Sita - Dance the night away
Sita - Dance the night away
Sita - Happy
Sita - Happy
Sita - Selfish
Sita - Selfish
Sita en Dean - Something ...
Sita en Dean - Something that I Want - Rapunzel
Sita en Dean - Wouldn't ...
Sita en Dean -  Wouldn't Change A Thing
Sita's nieuwe clip: Deter...
Sita's nieuwe clip: Determinate uit Lemonade Mouth!
Yes-R & Sita - Als de nac...
Yes-R & Sita - Als de nacht valt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sita - Dance the night away

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer