Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SKYLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 2006

Genre

Americana, bluegrass, country

Skyland

Skyland is een akoestisch trio dat driestemmige liedjes uitvoert in de genres bluegrass, Americana en Old Time Country. Het trio bestaat uit Elly Beurskens en Bruno van Hoek (ex-Reckless Fingers), in de folk- en bluegrasswereld ook bekend als het duo Heartstrings, samen met Theo Lissenberg (4 Wheel Drive). Lissenberg overlijdt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Theo Lissenberg   banjo, gitaar, zang
Elly Beurskens   contrabas, zang
Bruno van Hoek   banjo, dobro, gitaar, mandoline, zang

Overige muzikanten

Jerry Gout   banjo, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2000   4 Wheel Drive
2003   Bluegrass Clodhoppers

Biografie Skyland

Skyland is een akoestisch trio dat driestemmige liedjes uitvoert in de genres bluegrass, Americana en Old Time Country. Het trio bestaat uit Elly Beurskens en Bruno van Hoek (ex-Reckless Fingers), in de folk- en bluegrasswereld ook bekend als het duo Heartstrings, samen met Theo Lissenberg (4 Wheel Drive). Lissenberg overlijdt op 6 maart 2003 op 54-jarige leeftijd, maar is nog wel te horen op het album Moon Over The Water. In mei van dat jaar wordt tot aan 2006 zijn plaats overgenomen door de bevriende studiomuzikant Jerry Gout (Jerrycan, Bluegrass Clodhoppers, Tijdverdrijf).

Discografie Skyland

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Skyland

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer