Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SLEW JONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

pop/rock

Slew Jones

Slew Jones heeft zijn thuisbasis in Leusden bij Amersfoort. De band speelt in de jaren '90 veel in zalen in Midden Nederland. De band bestaat uit Jurgen Oskamp, Eric Lorier, Thomas Verplak en Tommy Koot.
Volledige biografie...

Bezetting

Tommy Koot   drums
Eric Lorier   achtergrondzang, basgitaar, zang
Thomas Verplak   achtergrondzang, gitaar
Jurgen Oskamp   achtergrondzang, gitaar, toetsinstrumenten, zang

Biografie Slew Jones

Slew Jones heeft zijn thuisbasis in Leusden bij Amersfoort. De band speelt in de jaren '90 veel in zalen in Midden Nederland. De band bestaat uit Jurgen Oskamp, Eric Lorier, Thomas Verplak en Tommy Koot.

1990 - 1997

Slew Jones wordt opgericht in 1990. Aangestoken door het album Appetite for Destruction van Guns n' Roses besluit Jurgen Oskamp om ook een band te beginnen. Slew Jones bestaat dan uit de formatie Jurgen Oskamp (gitaar), Tommy Koot (drums), Ronald Bransen (gitaar), Eric Lorier (bas) en Antoine Schimmel (zang). Slew Jones heeft zijn thuisbasis in Leusden bij Amersfoort. De band speelt in de jaren '90 veel in zalen in Midden Nederland, met name in en rond Amersfoort en Hilversum. Op het repertoire vooral eigen nummers (geschreven door Oskamp en Lorier) en covers van onder meer Beatles, Black Crowes, AC/DC en Guns n' Roses. In de tweede helft van de jaren '90 stopt zanger Antoine Schimmel en gaat Slew Jones verder als viermansband. Leadgitarist Jurgen Oskamp neemt de zangpartijen voor zijn rekening.

1998 - 2005

De thuisbasis van Slew Jones verplaatst naar Hilversum. Daar wordt bij studio Jono's het eerste album Hillywood opgenomen. Het album trekt de belangstelling van Paradiso. Tijdens een optreden in deze Amsterdamse poptempel worden live-opnames gemaakt, en het door Jurgen Oskamp geschreven nummer You & Me wordt door Paradiso Records uitgebracht op single. De band speelt in deze periode regelmatig in het voorprogramma van in die tijd in het clubcircuit bekende bands zoals de Tröckener Kecks en Nilsson. Mede door het uitblijven van een echte doorbraak valt de groep in het begin van de 21e eeuw uit elkaar, al wordt er nog wel af en toe opgetreden.

2006 - 2014

Slew Jones beleeft een doorstart met gitarist Thomas Verplak als vervanger van Ronald Bransen. Het nieuwe enthousiasme resulteert in 2007 in het album Phone Conversations, uitgebracht via Shed Music. Het album is opgenomen in de studio van gitarist/zanger Jurgen Oskamp. Twee jaar later verschijnt het album Fool a Frog, deels opgenomen bij DK Studio in Lage Vuursche. De albums leiden tot aandacht in de media – bijvoorbeeld KX Radio – en tot veel optredens in het land. In 2010 volgt het album The Sound Files, in 2013 gevolgd door het album Snapshots. Deze laatste drie albums zijn te beluisteren via Spotify. De band maakt bij gemiddeld zo'n vier nummers per album ook een videoclip, te vinden op Youtube.

2015 - 2016

In 2015 bracht Slew Jones 'Fool a Frog' uit op Itunes via VanStam Music. Het album werd aangevuld door het nummer 'September'. In 2016 gaat Slew Jones weer de studio in om de opvolger van Snapshots op te nemen!

Discografie Slew Jones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Slew Jones

Video Slew Jones

SLEW JONES - Monster (Li...
SLEW JONES -  Monster (Live @Peking Tuin June 4 2016)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
SLEW JONES -  Monster (Live @Peking Tuin June 4 2016)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer