Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SLIMME SCHEMER EN TIDO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - 2001

Genre

pop/rock, rap

Slimme Schemer en Tido

Slimme Schemer (Arjen Lubach) en Tido (Janine Abbering) scoren in 2001 een nummer-2 hit met Jelle. Het is een parodie op de hit Stan van de Amerikaanse rapper Eminem (bijnaam Slim Shady) en de Britse zangeres Dido. Het nummer gaat over een fan die teleurgesteld is in zanger Syb van ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2001   De Kast

Biografie Slimme Schemer en Tido

Slimme Schemer (Arjen Lubach) en Tido (Janine Abbering) scoren in 2001 een nummer-2 hit met Jelle. Het is een parodie op de hit Stan van de Amerikaanse rapper Eminem (bijnaam Slim Shady) en de Britse zangeres Dido. Het nummer gaat over een fan die teleurgesteld is in zanger Syb van der Ploeg van Friese popgroep De Kast. Fan Jelle verwijt Syb dat hij niet op zijn berichten reageert. De Kast spant een kort geding aan om het uitbrengen van de cd-single Jelle tegen te gaan. Ze verliezen en de single komt een week later binnen op 3 in de top 40. Janine Abbering wordt later onder meer bekend als presentatrice van het programma Vroege Vogels. Arjen Lubach publiceert in 2006 zijn eerste roman en is tekstschrijver voor televisieprogramma's. Als rapper MC T-Lex maakt hij de Rapservice van het humoristische televisieprogramma Koefnoen.

Discografie Slimme Schemer en Tido

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Slimme Schemer en Tido

Audio/Video Slimme Schemer en Tido

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer