Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SMOGUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Smogus in 2002

Periode

1999 - 2006

Genre

nu metal

Smogus

Smogus uit de Bollenstreek noemt haar muziek Xplo-core, een nu-metal-smeltkroes van hardcore, metal en hiphop.
Volledige biografie...

Bezetting

Ruben Bandstra   drums, sampler
Jeroen Bax   basgitaar
Arno Dreef   gitaar
Wiebe Van Den Ende   zang
Daniël de Jongh   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2004   VanKatoen

Biografie Smogus

Smogus uit de Bollenstreek noemt haar muziek Xplo-core, een nu-metal-smeltkroes van hardcore, metal en hiphop.

1999

De viermansband Smogus duikt de studio in voor de opname van hun eerste cd Everybody's Fucked Up Twice, die in eigen beheer uitkomt. Het album wordt geproduceerd door Arno Dreef en Wiebe van den Ende. Als het album klaar is, worden Arno en Wiebe vast bandlid. De band speelt vooral veel in Noord- en Zuid-Holland. Twee nummers van Smogus verschijnen op een door WOTNXT Records uitgebrachte vinyl maxi-single.

2000

De band blijft veel optreden, hard schrijven, repeteren en demo's opnemen. De huidige stijl van Smogus begint zich steeds verder te ontwikkelen. Smogus besluit een nieuw album te gaan opnemen. Arno, inmiddels werkzaam als studiotechnicus bij Cat Music (de studio van de mensen achter Catapult), krijgt het voor elkaar om daar in de vrije uren in alle rust aan het nieuwe album te mogen werken.

Catapult

2001

De band begint met de opname van het nieuwe album en kiest Xplo-core als omschrijving voor hun muziek: moddervet, opzwepend, beukend en groovend. Bij het arrangeren maakt Smogus gebruik van samples en heftige gitaarsounds. Aan het eind van de zomer zijn dertien nummers overgebleven en begint Arno met het mixen.

2002

Smogus in 2002 Verschillende platenmaatschappijen zijn geïnteresseerd. Smogus tekent uiteindelijk bij BMG en eind juli staat de eerste release gepland. De groep speelt op Ozzfest. Smogus wint een Essent Award en wordt uitgenodigd om te spelen op het Lowlands Festival.

2004

Smogus Het langverwachte album van Smogus komt uit op 17 mei. No Matter What The Outcome wordt op 15 mei gepresenteerd tijdens de Muzikantendag in de Melkweg in Amsterdam en wordt uitgebracht door The Electric Co., een nieuw muziekbedrijf van Peter Schaap en Mourice Plusquin (voorheen van het label Elegy). In juli wordt de plaat ook in België uitgebracht. Smogus en boekingsbureau Mojo bundelen in het najaar hun krachten voor optredens in en buiten Nederland. Begin oktober verschijnt de nieuwe videoclip Don't Care.

2005

Smogus Het nummer Time Out van Smogus wordt de titeltrack van het computerspel Without Warning. Smogus neemt op 11 juni in Danssalon In Casa te Leiden een akoestische live-dvd op. De dvd komt uit in juli en bevat naast de show bonusmateriaal, waaronder een optreden dat de band begin 2005 gaf in Paradiso. In juli en augustus volgt een Nederlandse tournee.

2006

Na zeven jaar houdt Smogus het voor gezien. Zanger Daniël de Jongh verklaart dat tijdens het schrijven van nieuwe nummers de 'echte kick' ontbrak en daarmee de drijfveer om door te gaan. Op 7 juli geeft de groep zijn laatste concert in jongerencentrum Fascinus in Sassenheim. Zanger Daniel de Jongh gaat verder in de metalband Cilice.

Cilice

Discografie Smogus

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Smogus

Audio/Video Smogus

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer