Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SOUL SISTER DANCE REVOLUTION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

alternative

Online

Officiële website
Facebook

Soul Sister Dance Revolution

Soul Sister Dance Revolution uit Den Haag maakt stevige, alternatieve rock, beïnvloed door Amerikaanse rockbands Queens Of The Stone Age en Eagles Of Death Metal en Britse indierockbands Arctic Monkeys en Kasabian. Na het eerste optreden in oktober 2009 wordt de band uitgeroepen tot 'meest verrassende act' van de Haagse ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Thomas van der Want   gitaar, zang
Jelger Durieux   drums, zang
Camiel Meiresonne   percussie, toetsinstrumenten, zang
Laszlo Barz   gitaar, zang
Michael Baumgarten   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2012   Di-Rect

Biografie Soul Sister Dance Revolution

Soul Sister Dance Revolution uit Den Haag maakt stevige, alternatieve rock, beïnvloed door Amerikaanse rockbands Queens Of The Stone Age en Eagles Of Death Metal en Britse indierockbands Arctic Monkeys en Kasabian. Na het eerste optreden in oktober 2009 wordt de band uitgeroepen tot 'meest verrassende act' van de Haagse PopWeek 2009. De eerste optredens zijn voornamelijk in de eigen woonplaats, zoals tijdens de Haagse Koninginnenach en de festivals Walk The Line en Imagine. In de zomer van 2010 werkt de band in de oefenruimte aan nieuw materiaal. Als onderdeel van het reizende popfestival de Popronde is SSDR eind 2010 ook uitgebreid te zien in de rest van het land. In april 2011 betreedt de band het hoofdpodium van de Haagse Koninginnenach. Na het uitkomen van de eerste single Hold The Line (oktober 2012) wordt SSDR uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en ontvangen de bandleden de Haagse popprijs voor aanstormend talent. In november en december 2012 verzorgt de band het voorprogramma tijdens de Nederlandse clubtournee van Di-rect. Op 5 april 2013 verschijnt op het label Homebase van Di-rect-bassist Bas van Wageningen het debuutalbum Playground Kids. 'Zo jong en dan al zo belachelijk goed. Om gek van te worden,' schrijft een enthousiaste Nico Dijkshoorn in de Spits. Op 16 april is Soul Sister Dance Revolution te gast in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door, gevolgd door een eigen clubtournee.

Discografie Soul Sister Dance Revolution

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Soul Sister Dance Revolution

Audio/Video Soul Sister Dance Revolution

Video Soul Sister Dance Revolution

Soul Sister Dance Revolut...
Soul Sister Dance Revolution - Hearts (official video)
Soul Sister Dance Revolut...
Soul Sister Dance Revolution - Hold the line (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Soul Sister Dance Revolution - Hearts (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer