Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SOULVATION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

house

Online

Officiële website

Soulvation

Samenwerkingsverband van deejay/producer/remixer/labelbaas Ronald Molendijk en toetsenist/producer Jeroen Rietbergen, waarin de beste kanten van house, pop en jazz gecombineerd worden. Niet alleen in de vorm van plaatmateriaal, maar ook met optredens van een complete live-band.
Volledige biografie...

Bezetting

Ronald Molendijk   draaitafels, drumcomputer, sampler
Marloes Nova   zang
Jeroen Rietbergen   toetsinstrumenten
Emanuel Platino   basgitaar
Martin Ryan   rap

Overige muzikanten

Jan van Duikeren   blaasinstrumenten
Leendert Haaksma   gitaar
Michel van Schie   basgitaar, producer
Andy Ninvalle   zang
Caroline Dest   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1996   Ronald Molendijk
2000   Michiel Borstlap
2001   Jeroen Rietbergen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Soulvation

Samenwerkingsverband van deejay/producer/remixer/labelbaas Ronald Molendijk en toetsenist/producer Jeroen Rietbergen, waarin de beste kanten van house, pop en jazz gecombineerd worden. Niet alleen in de vorm van plaatmateriaal, maar ook met optredens van een complete live-band.

2001

Na een overigens nog lang niet afgesloten succesvolle dj/producer carrière verwezenlijkt de Rotterdammer Ronald Molendijk een langgekoesterde wens: deel uitmaken van een echte band. Samen met toetsenman Jeroen Rietbergen (eerder te vinden in de groepen van Rick DeVito en Marlayne, maar ook als gastmuzikant bij Candy Dulfer en Judith en als producer voor Hans de Booij's single Vlinderhart) richt Molendijk Soulvation op. De twee werkten eerder samen in het vinyl-only project Flat Earth Society en traden ook eerder samen op. Dankzij de achtergrond van de betrokkenen staat de groep al meteen op grote festivals als North Sea Jazz (met Michiel Borstlap als gast), Parkpop en Dance Valley. Het disco-getinte I Just Can't Stop verschijnt als eerste single en wordt een bescheiden hitje (komt tot 85 in de Mega Top 100). In september verschijnt het debuutalbum Some Love, dat natuurlijk meteen breed uitgemeten wordt in de vaderlandse pers. Candy Dulfer en Hans Dulfer zijn te gast, ieder op één nummer. De exposure van de groep komt tegen het eind van het jaar in een stroomversnelling wanneer Ronald gevraagd wordt een Marlboro Flashback tournee door Nederland te doen rond de thema's disco en dance. Een tweede single Flying Into Love haalt de Mega Top 100 net niet. Vreemd genoeg verdwijnt het album uit de handel, volgens de band vanwege miscommunicatie met het label PIAS. De oplage wordt vernietigd.

Candy Dulfer Hans de Booij Judith Marlayne Rick DeVito Ronald Molendijk

2002

De groep neemt in januari deel aan het meerdaagse festival Vrienden Van Amstel in Ahoy te Rotterdam. Een derde single van de groep, een geheel opnieuw opgenomen versie van de albumtrack Summer In The City, verschijnt in april, niet langer bij PIAS, maar bij BMG. Het nummer, dat gezongen wordt door Rick DeVito, wordt een zomerhit. Vanwege het succes met zijn eigen formatie Baggabownz besluit rapper Andy Ninvalle te stoppen met Soulvation.

Rick DeVito

2003

Jeroen Rietbergen, Michel van Schie en Ronald Molendijk van Soulvation produceren het nieuwe album van Jan Akkerman. De lange studiosessies voor het nieuwe Soulvation-album One leveren in de zomer met het nummer Reset Your Brain een zomerhit op. Soulvation is dankzij de hit met grote regelmaat te zien op de Nederlandse televisie. Jan Duikeren breekt in september zijn kuitbeen en mist daardoor enkele shows.

Jan Akkerman

2005

Met nieuwe bassist Emanuel Platino en gitarist Willem Philipsen in de bezetting bereidt de groep de Motivated clubtour voor. Het gelijknamige album staat gepland voor begin 2006. Tijdens de tournee treedt Hans Dulfer enkele malen op als gastmuzikant.

2006

Na anderhalf jaar produceren in de studio ligt Motivated vanaf juni in de winkels. De eerste single van het album I Wanna Be With You. De videoclip bij het nummer is opgenomen in Barcelona.

2007

Op 10 mei wordt gitarist Willem Philipsen in het ziekenhuis opgenomen met een zware herseninfarct. Soulvation componeert voor het Junior Eurovision Song Contest van 8 december zowel het nummer We're The Voices, dat wordt ingezongen door alle deelnemertjes aan het festival, als het Eurovision anthem.

2008

Caroline Dest kiest voor het theater en verlaat de band. Haar plaats wordt ingenomen door MC Stretch, de oorspronkelijk uit Londen afkomstige Nijmegenaar Martin Ryan.

Discografie Soulvation

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Soulvation

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer