Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SOUNDSURFER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Soundsurfer

Periode

2001 - 2005

Genre

alternative

Soundsurfer

Vanuit Tilburg opererende rockband rondom voormalige Rockacademiestudent Hendrik Jan Bökkers. Hun avontuurlijke pop/rock roept vergelijkingen op met Belgische bands. Dankzij bemiddeling van K's Choice-drummer Koen Lieckens kan de groep al heel snel een album opnemen voor een groot label.
Volledige biografie...

Bezetting

Arn Kortooms   basgitaar, zang
Erik Neimeijer   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Dries Bijlsma   gitaar

Overige muzikanten

Hendrik Jan Bökkers   gitaar, zang
Bauke Bakker   drums, zang

Genoemd in de biografie van

2005   16Down
2005   Jovink & The Voederbietels
2006   a balladeer

Biografie Soundsurfer

Vanuit Tilburg opererende rockband rondom voormalige Rockacademiestudent Hendrik Jan Bökkers. Hun avontuurlijke pop/rock roept vergelijkingen op met Belgische bands. Dankzij bemiddeling van K's Choice-drummer Koen Lieckens kan de groep al heel snel een album opnemen voor een groot label.

2001

Hendrik Jan Bökkers studeert aan de Rockacademie in Tilburg. Thuis werkt hij aan eigen nummers. Voor de demo-opnamen vraagt hij studiegenoot Arn Kortooms om de bas in te spelen. De Zwolse conservatoriumstudent Bauke Bakker neemt de drumpartijen voor zijn rekening. Ondanks het feit dat de demo in de huiskamer is opgenomen klinkt hij alsof er een professionele studio aan te pas is gekomen. De arrangementen zijn soms zeer orkestraal. Als later toetsenist en psychologiestudent Erik Neimeijer zich bij de drie muzikanten voegt, is de band compleet. Gezamenlijk werken ze het repertoire verder uit. In november organiseert Soundsurfer een showcase in Tilburg. Naar aanleiding van dat eerste optreden brengt een enthousiaste Koen Lieckens (drummer K's Choice en leraar op de Rockacademie) de band in contact met platenmaatschappij Double T. Music.

2002

Double T. Music verandert de naam in Idol. Soundsurfer is de eerste band die bij het nieuwe label een contract tekent. In de zomer gaat de band een Belgische studio in voor de opnamen van het debuutalbum. De demoversie van het nummer This Is For The One verschijnt op de gratis Demontage-cd bij het muziekblad FRET. Voorafgaand aan het album komt in november de eerste single Never Said A Word uit en wordt Soundsurfer genomineerd voor een Essent Award. Bökkers staakt na twee jaar zijn studie aan de Rockacademie om zich volledig op de band te storten.

2003

Soundsurfer speelt op Noorderslag. Eind maart komt Don't Push Me uit. Het is de tweede single van het album Allow Me. Soundsurfer wordt vanaf mei zes zes maanden lang gevolgd door www.BNN.nl. Op de website houdt de band onder meer een digitaal dagboek bij.

2004

Soundsurfer Soundsurfer vertrekt in februari naar Ronda in Zuid-Spanje om in studio El Choque Ideal met producer M'Her Filian te werken aan nummers voor de opvolger van het debuutalbum. In tegenstelling tot deze plaat, maakt Soundsurfer ditmaal geen gebruik van samples en geprogrammeerde beats. De cd Nude verschijnt in september en wordt voorafgegaan door de stevige single Water In A Drain.

2005

Gitarist/zanger Hendrik Jan voegt zich bij Jovink en de Voederbietels. Op 25 februari speelt Soundsurfer in 013 te Tilburg voor de laatste keer in de originele bezetting. In mei neemt Soundsurfer afscheid van drummer Bauke Bakker die zich bij 16Down voegt. Dries Bijlsma (ex-The Fuzz) wordt de nieuwe gitarist. Bijlsma is ook actief in Combo Di Conjo en als producer voor hiphopacts als Typhoon. Lang blijft deze bezetting niet bij elkaar. In de zomer houdt Soundsurfer op te bestaan. Gitarist Erik Neimeijer start samen met drummer Bauke Bakker (16Down) en bassist Sebastiaan van Olst het trio Cool Genius. Bakker speelt met zijn broers Stein en Tiddo ook in de coverband Bakzilla! Bassist Arn Kortooms gaat naar a balladeer.

16Down a balladeer Bakzilla! Combo di Conjo Cool Genius Jovink & The Voederbietels Typhoon

2007

Erik Neimeijer speelt vanaf 1 november in Dé Normaal Coverband.

Dé Normaal Coverband

Discografie Soundsurfer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Soundsurfer

Audio/Video Soundsurfer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer