Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPACE SIREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Space Siren

Periode

2005 - heden

Genre

alternative, indie

Online

Officiële website

Space Siren

Space Siren is een noisepop- en shoegazeband uit Zuid-Holland die met het tweede album If You Scream Like That Your Monkey Won’t Come (2014) zowel in Nederland als in de buitenlandse muziekpers veel waardering oogst.
Volledige biografie...

Bezetting

Ineke Duivenvoorde   drumcomputer, drums
Corno Zwetsloot   gitaar, producer, synthesizer
Aico Turba   basgitaar
Gwendolien Douglas   zang

Overige muzikanten

Maaike   gitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Seesaw
2008   Corno Zwetsloot
2008   Zoppo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Space Siren

Space Siren is een noisepop- en shoegazeband uit Zuid-Holland die met het tweede album If You Scream Like That Your Monkey Won’t Come (2014) zowel in Nederland als in de buitenlandse muziekpers veel waardering oogst.

2005 - 2007

Space Siren bestaat uit gitarist/producer Corno Zwetsloot en drumster Ineke Duivenvoorde uit Voorhout, allebei afkomstig uit de bands Seesaw en Zoppo. Hun eerste plaat is in 2005 de 7” Lullaby (Getting Ready)/Verschwende Deine Jugend, respectievelijk een instrumentaal nummer opgedragen aan hun pasgeboren dochter en een gitaarversie van een nummer van het elektronische duo Deutsch Amerikanische Freundschaft.

2008 - 2013

Vanaf 2008 speelt Space Siren live met Aico Turba (ex-Cereal) op bas. Bij de eerste optredens wordt de zang verzorgd door toetsenist Maaike (The Cuties), in 2009 vervangen door Gwendolien Douglas (AC Berkheimer). Douglas is te horen op de dubbelsingle die mei 2010 verschijnt bij het onafhankelijke label Subroutine Records. Off With Her Head (oktober 2011) is een split-7" met The Sugarettes en een voorproefje van het debuutalbum Mr. Wagner, Please Give Us A Call dat op 22 maart 2012 wordt gepresenteerd met een optreden in de Amsterdamse OT301. De plaat bevat stevige noisepop en shoegaze met invloeden van onder meer Sonic Youth en My Bloody Valentine. Space Siren gaat in maart en april 2013 op tournee door Duitsland en Groot-Brittannië.

2014 - 2015

Op het tweede album If You Scream Like That Your Monkey Won’t Come (2014) wordt het geluid van het debuut geperfectioneerd wat tot unanieme lovende recensies leidt in de Nederlandse pers. ‘Ontregelend en angstaanjagend,’ schrijft muziekblad Oor. Na een tournee met The Ex begin 2014 speelt de band later in het jaar onder meer in het voorprogramma van Thurston Moore (ex-Sonic Youth) en na afloop van SWANS in Paradiso. Een Britse tournee wordt afgelast omdat de reis te zwaar is voor de ongeneselijk zieke Corno Zwetsloot. Vanwege de ziekte moet Space Siren na het laatste optreden, op 1 oktober in het Patronaat in Haarlem, afscheid nemen van het publiek. De band werkt aan een laatste single.

Op donderdag 27 november 2014 overlijdt gitarist en producer Corno Zwetsloot na een ziektebed. Zijn begrafenis vindt plaats in Voorhout op dinsdag 2 december 2014.

Aan de allerlaatste single van Space Siren wordt ondertussen verder gewerkt. Op 26 januari 2015 komt de dubbele 7"-single Songs for a dead Pilot uit, twee maanden na het overlijden van Corno Zwetsloot.

Discografie Space Siren

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Space Siren

Audio/Video Space Siren

Video Space Siren

Space Siren - Who Makes m...
Space Siren - Who Makes me Try @ Subbacultcha's Sound of the Dutch Underground
Space Siren - Who Makes M...
Space Siren - Who Makes Me Try?
Space Siren - Oh My God, ...
Space Siren - Oh My God, Someone Killed Kelly
Space Siren - 'This Radar'
Space Siren - 'This Radar'
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Space Siren - 'This Radar'

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer