Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPLENDID

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Splendid

Periode

2001 - heden

Genre

reggae, ska

Online

Facebook
Officiële website

Splendid

Splendid is een reggaeband uit Den Haag rondom zanger Patrick Schmitz.
Volledige biografie...

Bezetting

Jort Goderie   saxofoon
Bart Jan Kerckhoff   basgitaar
Patrick Schmitz   zang
Sven van Wijk   drums
Bart Janssen   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Madeleine van Geuns   achtergrondzang

Genoemd in de biografie van

2000   Thijs de Melker
2004   Hermes House Band

Biografie Splendid

Splendid is een reggaeband uit Den Haag rondom zanger Patrick Schmitz.

2001 - 2009

Patrick Schmitz is naast zanger ook surfer. Hij is te zien in de 45 minuten durende Nederlandse surffilm Het Eerste Licht (2004) van Ray Max. Zijn band Splendid levert muziek voor de soundtrack. In 2005 speelt de band zich nationaal in de kijker met een reggaebewerking van het Wilhelmus naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix. Splendid wordt in hetzelfde jaar uitgeroepen tot beste Haagse live-act. De band speelt in binnen- en buitenland, waaronder meerdere malen in Frankrijk. Het tweede album Rebirth (2006) wordt geproduceerd door Sven Figee, Thijs de Melker, Henk Koorn (Hallo Venray) en Remco Prins. Op het derde album Life Is Splendid (2009) is, meer dan op de voorgangers, de energie van de liveoptredens vastgelegd.

Hallo Venray Sven Figee Thijs de Melker

2010 - 2011

Splendid staat in mei 2010 in het voorprogramma van Madness in de Heineken Music Hall. De band tekent in december 2010 contracten bij [PIAS], boekingskantoor Agents After All en muziekuitgeverij Pennies From Heaven. In januari 2011 speelt de Splendid op Noorderslag in Groningen. Het eerste album voor [PIAS] is Connect Back To The Stars (juni 2011), voorafgegaan door de single Again. De band levert een aantal nummers voor de soundtrack van de Nederlandse 3D-film Stilletto (2011). Tijdens de uitreiking van de Haagse Pop Prijzen, op 22 oktober 2011 in het Paard van Troje in Den Haag, wint Splendid zowel in de categorie Beste Videoclip als Beste Recording.

2012

Splendid levert bijdragen aan de Nederlandse speelfilm Als Je Verliefd Wordt (Hans Scheepmaker, 2012). De film draait vanwege tegenvallende bezoekersaantallen echter heel kort in de bioscoop. Als onderdeel van de festiviteiten rondom de Olympische Spelen in Londen doet Splendid 14 april een optreden op Trafalgar Square tijdens het Holland House festival 2012. In maart, april, mei en juni verlengt de band clubtournee Connect Back To The Starts. Onder de grote festivals in het seizoen 2012-2013 zijn Paaspop en Parkpop.

2013

Op 24 mei lanceert de band het volgende album Sun Beats Down tijdens een optreden in het Paard van Troje, Den Haag. Begin augustus reist Splendid naar Boedapest voor een show op het grote internationale festival Sziget.

2015

Patrick Schmitz brengt onder de naam Pat Smith een solosingle uit.

Discografie Splendid

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Splendid

Audio/Video Splendid

Video Splendid

Splendid - Fast Lane (on ...
Splendid - Fast Lane (on top of the world) Official Video
SPLENDID - THE BEACH
SPLENDID - THE BEACH
Splendid - Higher Ground
Splendid - Higher Ground
Splendid - Rise Up
Splendid - Rise Up
Mr Clown by Splendid - mu...
Mr Clown by Splendid - music video
Splendid - Again (Officia...
Splendid - Again (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Splendid - Again (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer