Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPOILER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Spoiler

Periode

1999 - heden

Genre

grunge, hardrock, rock, stonerrock

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Supergroover

Spoiler

Spoiler is een rockband uit Utrecht die een combinatie speelt van hardrock, grunge en stoner met een opvallend gebruik van koortjes.
Volledige biografie...

Bezetting

Pekke   drums, zang
Wobbe Visser   drums
Arjen Rienks   basgitaar
Sidney De Haan   gitaar

Overige muzikanten

Jascha van Roij   zang

Biografie Spoiler

Spoiler is een rockband uit Utrecht die een combinatie speelt van hardrock, grunge en stoner met een opvallend gebruik van koortjes.

1998

Zanger Van Roij, bassist Arjen Rienks en gitarist Sidney de Haan spelen in de coverband Supergroover waarmee ze nummers spelen van grungebands als Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden en Stone Temple Pilots en hardrock en metal van AC/DC, Led Zeppelin en Pantera. Er ontstaat eigen repertoire als de band elementen van bestaande nummers begint te mixen.

1999

Wanneer hun eerste drummer naar Australië vertrekt, voegt drummer Pekke zich bij de band en is Spoiler geboren. Terwijl de band in de oefenruimte aan nieuw materiaal werkt, speelt De Haan ook nog in de livebezetting van 7Zuma7.

7Zuma7

2000

Spoiler Spoiler doet mee aan popcompetities (o.a. AMP's Battle Of The Bands in Amsterdam), speelt in het voorprogramma van Peter Pan Speedrock, Hallo Venray en Clutch, staat op festivals (waaronder Woodrock) en brengt in eigen beheer de single Improved Razorblade uit.

Hallo Venray Peter Pan Speedrock

2001

Het debuutalbum Mud 'n' Glitter wordt eind maart in zes dagen opgenomen met Pieter Kloos en belandt bij platenmaatschappij Suburban op het bureau. Voordat deze platenmaatschappij de plaat uitbrengt worden de nummers opnieuw gemasterd. Mud 'n' Glitter bevat ondermeer een heftige coverversie van You're The One That I Want uit de musical Grease, een uit de hand gelopen grap die de band veel aandacht bezorgt.

Pieter Kloos

2002

Op eigen kracht doet Spoiler een tournee door Engeland.

2003

Spoiler Voor het tweede album The Return Of King Sonic weet de band producer Dave Sardy (Marilyn Manson, Slayer, Johnny Cash) te strikken. De nummers zijn meer compact dan het debuut met meer aandacht voor melodie en zang. De band neemt ook langer de tijd en zit vier weken in de studio.

2004

Spoiler doet optredens in Nederland en Duitsland (headliner op het festival Stoned From The Underground in Erfurt). The Return Of King Sonic komt in juli ook uit in Duitsland en Spanje. Zanger Jascha van Roij wil zich concentreren op zijn carrière als singer-songwriter. Hij verlaat de band. Zijn zangpartijen worden overgenomen door drummer Pekke. Wobbe Visser wordt de nieuwe drummer. Bassist Arjen Rienks maakt ook deel uit van Polarex, de band band drummer/zanger Jan Jacob Zegel (ex-Nilsson).

Polarex

2006

Gitarist Sidney de Haan, zanger Pekke en bassist Arjen Rienks richten de hardrockband Troy Torino op.

Troy Torino

Discografie Spoiler

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Spoiler

Audio/Video Spoiler

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer