Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SRDAN DEDIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Website

Srdan Dedic

Srdan Dedic is een componist uit Kroatië. Zijn composities worden regelmatig uitgevoerd in Europa, de Verenigde Staten en Australië en op festivals zoals de World Music Days (ISCM) in 1997 en 2003, UNESCO’s International Rostrum of Composers in Parijs, International Gaudeamus Music Week in Amsterdam, Music Biennale Zagreb, Contemporary Music ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Srdan Dedic

Srdan Dedic is een componist uit Kroatië. Zijn composities worden regelmatig uitgevoerd in Europa, de Verenigde Staten en Australië en op festivals zoals de World Music Days (ISCM) in 1997 en 2003, UNESCO’s International Rostrum of Composers in Parijs, International Gaudeamus Music Week in Amsterdam, Music Biennale Zagreb, Contemporary Music Festival van de Indiana State University en het World Saxophone Congress in Montréal. Tot de uitvoerenden behoren het Louisville Symphony Orchestra, het Praags Symfonie Okest, Ensemble Orchestral International, Korean Chamber Orchestra, Zagreb Philharmonisch Orkest en de symfonieorkesten van de Kroatische en Sloveense omroepen.

1965 - 2008

Srdan Dedic (13 juni 1965 in Zagreb, Kroatië) studeerde compositie aan de Academie voor Muziek in Zagreb bij Stanko Horvat en na hier een graad te hebben behaald (1989) studeerde hij elektronische muziek aan de Université des Sciences Humaines de Strasbourg bij François-Bernard Mâche. Van 1991 tot 1993 studeerde hij compositie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Geert van Keulen. Als winnaar van het Japanse Government Fellowship Program for Artists from Abroad (Bunka-Cho) in 1998 studeerde hij compositie bij Joji Yuase in Tokio en traditionele Japanse instrumenten bij het Pro Musica Nipponia ensemble. Sinds 1991 ontwikkelt Dedic computerprogramma's voor computermuziek. Hij is docent compositie en muziektheorie aan de Academie voor Muziek van de Universiteit van Zagreb.
Dedic ontving verschillende prijzen: in 1988 de eerste prijs van het UNESCO - International Rostrum of Composers in Parijs voor 'Snake Charmer', de prijs voor het beste orkestwerk van een student tijdens de Music Biennale Zagreb in 1989 en de compositieprijs van het Contemporary Music Festival van de Indiana State University (1995) voor 'Beat On'. In 1996 werd 'Concerto for Cello and Chamber Orchestra' geselecteerd voor de ISCM World Music Days 1997 in Seoul.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Srdan Dedic

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer