Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STADSSCHOUWBURG & PHILHARMONIE HAARLEM

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

klassiek

Online

website

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

De Stadsschouwburg en de Philharmonie vormen een culturele twee-eenheid in Haarlem. Beide locaties kennen een lange geschiedenis en zijn in de 21e eeuw ingrijpend verbouwd. De Philharmonie stond voorheen bekend als het Concertgebouw, maar het gebouw wordt na de renovatie in 2005 hernoemd. De grote zaal beschikt over een uniek, ...
Volledige biografie...

Biografie Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

De Stadsschouwburg en de Philharmonie vormen een culturele twee-eenheid in Haarlem. Beide locaties kennen een lange geschiedenis en zijn in de 21e eeuw ingrijpend verbouwd. De Philharmonie stond voorheen bekend als het Concertgebouw, maar het gebouw wordt na de renovatie in 2005 hernoemd. De grote zaal beschikt over een uniek, volledig gerestaureerd Cavaillé-Coll orgel. De programmering in de Philharmonie bestaat voornamelijk uit klassiek, maar er is ook ruimte voor populaire genres.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer