Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STAPLERFAHRER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Staplerfahrer

Genre

ambient, experimenteel, IDM

Online

Officiële website

Pseudoniemen

A Vibrant Struggle, Kamloops

Staplerfahrer

Staplerfahrer is onder het pseudoniem van experimentele geluidskunstenaar Steffan de Turck (Goirle, 1974). Zijn werk wordt gekenmerkt door het gebruik van digitale samples en analoge ruis waarbij alledaagse gebruiksvoorwerpen door middel van elektrotechnische modificatie vervormde geluiden voortbrengen. Hij brengt tientallen platen uit in vaak zeer beperkte oplagen, voor undergroundlabels ...
Volledige biografie...

Bezetting

Steffan de Turck   elektronica

Biografie Staplerfahrer

Staplerfahrer is onder het pseudoniem van experimentele geluidskunstenaar Steffan de Turck (Goirle, 1974). Zijn werk wordt gekenmerkt door het gebruik van digitale samples en analoge ruis waarbij alledaagse gebruiksvoorwerpen door middel van elektrotechnische modificatie vervormde geluiden voortbrengen. Hij brengt tientallen platen uit in vaak zeer beperkte oplagen, voor undergroundlabels in Europa en de Verenigde Staten. Het eerste optreden van Staplerfahrer is op 8 januari 2005 te Eindhoven. Daarna speelt hij in binnen- en buitenland en staat hij op festivals, onder meer het NUmusic Festival in Stavanger, Noorwegen (september 2006), het Interpenetration Festival in Graz, Oostenrijk (november 2006) en SpektrOpen in Istanboel, Turkije (oktober 2008). In september 2007 is Staplerfahrer curator van het akoestische noise-project op het ZXZW Festival in Tilburg (in juni 2009 omgedoopt tot Incubate). In oktober 2008 doet hij een Amerikaanse tournee. Steffan de Turck is ook actief onder de namen Kamloops, Preliminary Saturation (met Wouter Jaspers), 4daladiez (met Wouter Jaspers en Bas Welling) en A Vibrant Struggle (met de Noorse muzikanten Sindre Bjerga en Jan M. Iversen). Hij is lid van het undergroundlabel en kunstenaarscollectief Vatican Analog uit Tilburg.

Discografie Staplerfahrer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Staplerfahrer

Audio/Video Staplerfahrer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer