Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STEREOTYPES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig

Online

Officiƫle website

Stereotypes

De Nederlandstalige hiphopgroep Stereotypes ontstaat uit een aantal samenwerkingsprojecten tussen Nederhopcrew Ouderwets (rappers 3man en Jason) en rapper Ossi uit Ouderkerk a/d Amstel. Ossi kent beatcreator Waenzin van een bezoek aan de studio's van Radio 538. De vier groepsleden wisselen drumtracks en teksten uit en werken gezamenlijk aan nieuw repertoire.
Volledige biografie...

Bezetting

Martijn van Loon (1)   rap
Jurjen Gofers   draaitafels, drumcomputer
Martijn Drieman   rap
Oscar Van Der Meer   rap

Genoemd in de biografie van

2006   Ouderkerk Kaffers

Biografie Stereotypes

De Nederlandstalige hiphopgroep Stereotypes ontstaat uit een aantal samenwerkingsprojecten tussen Nederhopcrew Ouderwets (rappers 3man en Jason) en rapper Ossi uit Ouderkerk a/d Amstel. Ossi kent beatcreator Waenzin van een bezoek aan de studio's van Radio 538. De vier groepsleden wisselen drumtracks en teksten uit en werken gezamenlijk aan nieuw repertoire. Stereotypes treedt regelmatig op (o.a. voorprogramma van Osdorp Posse) en staat in 2007 in de finale van de Nederpopprijs Van Eigen Bodem.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Stereotypes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer