Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STICHTING PORGY & JAZZ

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Online

website

Stichting Porgy & Jazz

In 1957 opent Porgy & Bess in Terneuzen zijn deuren, aanvankelijk als lunchroom, maar al snel als muziekcafé. Van oudsher ligt de nadruk op jazz, maar sinds het begin van de jaren negentig worden er ook bluesoptredens en klassieke concerten gehouden. Daarnaast is er een succesvol literair programma. Porgy & ...
Volledige biografie...

Biografie Stichting Porgy & Jazz

In 1957 opent Porgy & Bess in Terneuzen zijn deuren, aanvankelijk als lunchroom, maar al snel als muziekcafé. Van oudsher ligt de nadruk op jazz, maar sinds het begin van de jaren negentig worden er ook bluesoptredens en klassieke concerten gehouden. Daarnaast is er een succesvol literair programma. Porgy & Bess is een van de podia die actief betrokken is bij het jaarlijkse Schelde Jazz Festival, het belangrijkste jazzfestival van zuidwest Nederland.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Stichting Porgy & Jazz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer