Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STICHTING PROVADJA

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

cabaret, hedendaags, jazz

Online

website

Stichting Provadja

Provadja in Alkmaar is naast jazzpodium ook filmhuis. Bij de oprichting in 1971 is het een van de eerste filmhuizen in Nederland. De filmvoorstellingen zijn de belangrijkste evenementen van Provadja, maar met de prikkelende programmering in de theaterzaal laat de stichting al jaren zien een belangrijk podium te zijn in ...
Volledige biografie...

Biografie Stichting Provadja

Provadja in Alkmaar is naast jazzpodium ook filmhuis. Bij de oprichting in 1971 is het een van de eerste filmhuizen in Nederland. De filmvoorstellingen zijn de belangrijkste evenementen van Provadja, maar met de prikkelende programmering in de theaterzaal laat de stichting al jaren zien een belangrijk podium te zijn in Noord-Holland. Naast de reguliere voorstellingen worden er ook open podia gehouden en zijn er jazzfestivals. Samen met het Theater Instituut Nederland en Theater De Vest organiseert Provadja acht keer per jaar Blind Date, een voorstellingenreeks waarin jong talent de kans krijgt voor een groot publiek op te treden. Muziek- en theatergezelschappen kunnen de zalen ook huren om hun voorstellingen in eigen beheer te spelen. Provadja beschikt ook over een café.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Stichting Provadja

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer