Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STICKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, tekstschrijver, zang

Pseudoniemen

Sticky Steez

Sticks

Sticks (Junte Uiterwijk) is een Nederlandstalige rapper uit Zwolle, bekend van de groepen Opgezwolle (1997-2007) en Fakkelbrigade. Microphone Colossus (2004) is zijn eerste soloalbum, in samenwerking met producer Kubus. De titel van de plaat verwijst naar het album Saxophone Colossus van Sonny Rollins. Het tweede soloalbum Fakkelteit (2007) is een ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver, zang

Biografie Sticks

Sticks (Junte Uiterwijk) is een Nederlandstalige rapper uit Zwolle, bekend van de groepen Opgezwolle (1997-2007) en Fakkelbrigade. Microphone Colossus (2004) is zijn eerste soloalbum, in samenwerking met producer Kubus. De titel van de plaat verwijst naar het album Saxophone Colossus van Sonny Rollins. Het tweede soloalbum Fakkelteit (2007) is een samenwerking met producer DJ Delic van Opgezwolle. Sticks' derde, 19 nummers tellende cd Alledaagse Waanzin (2010) is een productie met A.R.T. en bevat gastbijdragen van Rico, Nosa, James, Zo Moeilijk, Duvel en Typhoon. In 2012 past Sticks een week op het huis van TopNotch-baas Kees de Koning. Daar maakt hij met DJ en producer Dr. Moon (Jeremy Waterloo) opnamen voor het negen nummers tellende minialbum Sticks Bukowski. Op de gelimiteerd uitgegeven cd is hij ook als zanger te horen. Sticks en Dr. Moon maken deel uit van de hiphopsupergroep Great Minds. Hun debuutalbum komt in juni 2013 binnen op de tweede plaats van de album Top 100. Samen met Rico en Typhoon staat hij op 9 december 2016 in de Amsterdamse Ziggo Dome.

In bezetting van

Fakkelbrigade   rap, tekstschrijver
Fakkelteitgroep   rap
Great Minds   rap, tekstschrijver
Opgezwolle   rap, tekstschrijver

Discografie Sticks

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sticks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer