Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STREET & STONE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

rock, singer-songwriter

Online

Officiële website

Street & Stone

Street & Stone is het project van multi-instrumentalist Peter 'Street' van Straten, bekend van zijn werk met onder anderen Herman Brood, Powerplay, Vitesse, The Pilgrims, Nina Hagen, Billy Preston en Eric Burdon. Na jaren meegedraaid te hebben in de muziek, houdt hij zich een tijdje afzijdig van de muziekwereld. Hij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter van Straten   basgitaar, drums, gitaar, mellotron, orgel, percussie, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2011   Nico Brandsen
2013   Leon Klaasse

Biografie Street & Stone

Street & Stone is het project van multi-instrumentalist Peter 'Street' van Straten, bekend van zijn werk met onder anderen Herman Brood, Powerplay, Vitesse, The Pilgrims, Nina Hagen, Billy Preston en Eric Burdon. Na jaren meegedraaid te hebben in de muziek, houdt hij zich een tijdje afzijdig van de muziekwereld. Hij verlaat Amsterdam, werkt op een wijngaard en koopt een blokhut in de Sierra Nevada. Op aanraden van de Britse muzikant en songschrijver Gerry Rafferty begint hij voor zichzelf liedjes te schrijven in plaats van voor anderen. Na drie jaar heeft hij veertig liedjes af waarvan twaalf worden uitgekozen voor het album Turn. De opnamen vinden plaats in Van Stratens thuisstudio. Voor de mix en mastering klopt hij in Nederland aan bij vriend en engineer Frans Hendriks. In Hendriks' studio annex boerderij Het Gemengd Bedrijf in Limmen worden bijdragen toegevoegd van pedalsteelgitarist René van Barneveld (Urban Dance Squad), toetsenist Nico Brandsen, gitarist Wouter Planteijdt (Sjako!) en drummer Leon Klaasse (Powerplay, The Pilgrims). De meeste teksten worden geschreven door de Brit Alex Ayuli van A.R. Kane en M.A.R.R.S. Turn komt uit in april 2013.

Discografie Street & Stone

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Street & Stone

Audio/Video Street & Stone

Video Street & Stone

first rehearsal Street & ...
first rehearsal Street & Stone April 4th 2013
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
first rehearsal Street & Stone April 4th 2013

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer