Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STRIJBOS & VAN RIJSWIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Strijbos & Van Rijswijk

De gezamenlijke werken van Strijbos & Van Rijswijk kenmerken zich door de combinatie van computercompositie met elementen van ruimtelijkheid, vormgeving en muziektechnologie, waarbij de grenzen en snijvlakken van verschillende kunstdisciplines worden opgezocht. Zij hebben reeds een groot aantal film, dans- en theaterprojecten van muziek voorzien, waarbij het principe van wederzijdse ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Bezetting

Rob van Rijswijk   componist
Jeroen Strijbos   componist

Biografie Strijbos & Van Rijswijk

De gezamenlijke werken van Strijbos & Van Rijswijk kenmerken zich door de combinatie van computercompositie met elementen van ruimtelijkheid, vormgeving en muziektechnologie, waarbij de grenzen en snijvlakken van verschillende kunstdisciplines worden opgezocht. Zij hebben reeds een groot aantal film, dans- en theaterprojecten van muziek voorzien, waarbij het principe van wederzijdse beïnvloeding tussen componist en choreograaf of regisseur een wederkerende factor blijkt. Hun autonome werk bestaat uit een variëteit aan elektro-akoestische composities voor concertuitvoeringen alsook diverse klankinstallaties. Concerten en exposities vonden plaats in San Francisco, Londen, New York, Belfast, Parijs, Zürich, Amsterdam en Berlijn.

2009

'SoundSpots', een ruimtelijke klankisntallatie met gericht geluid, is geselecteerd voor de Bourges International Competitions 2009, Electroacoustic Music and Electronic Arts.

2010

Strijbos & Van Rijswijk ontvangen een eervolle vermelding bij de Prix Ton Bruynèl 2010.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Strijbos & Van Rijswijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer