Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUE MORENO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sue Moreno in 2012

Genre

jazz, rock'n'roll, swing, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Sue and the Flaming Stars

Sue Moreno

Sue Moreno zingt op haar vijftiende in haar eerste band Memphis. Ze oogst haar eerste succes als zangeres van de rock-'n-rollgroep Sue Moreno and the Flaming Stars, een band met wisselende bezettingen (onder meer gitarist Tiny Lathouwers, bassist Frans Hellemans, drummer Winnie Mensink, violist Willy Pieters, gitarist Dik Otten en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Sue Moreno

Sue Moreno zingt op haar vijftiende in haar eerste band Memphis. Ze oogst haar eerste succes als zangeres van de rock-'n-rollgroep Sue Moreno and the Flaming Stars, een band met wisselende bezettingen (onder meer gitarist Tiny Lathouwers, bassist Frans Hellemans, drummer Winnie Mensink, violist Willy Pieters, gitarist Dik Otten en drummer Dennis Kneulman). Vanaf 2002 is Moreno ook solo actief en brengt ze haar meer jazzgeoriënteerde debuutalbum All I Can Do Is Dream You uit. Moreno's belangrijkste invloeden zijn zangeressen Peggy Lee, Ann-Margret, Julie London, Ella Fitzgerald en Mary Ford, zangers als Dean Martin, Perry Como en Elvis Presley en instrumentale jazz van Glenn Miller, Duke Ellington en swingorkesten uit de jaren veertig. De zangeres vertolkt klassieke jazz standards en repertoire uit The Great American Songbook, in het Engels en Spaans, maar ook Portugees en Frans. Moreno werkt samen met onder anderen de Amerikaanse bandleider, pianist en songschrijver Don Randi, de Mexicaans-Amerikaanse zanger Chris Montez, Eddy De Clercq (Music For Catwalks en Night & Day), de Britse rockabillyband Jack Rabbit Slim en in 2010 met één van haar helden: Michael Jarrett, de Amerikaanse componist die onder meer voor Elvis Presley heeft geschreven. Ze werkt en tourt in 2010 en 2011 ook met de originele bandleden van Elvis. De zangeres treedt op in onder meer de Verenigde Staten, Portugal, Spanje, Zweden, Finland, Griekenland en Frankrijk, met verschillende bezettingen, zoals met haar Griekse band The Kustoms en het nachtclub jazztrio met saxofonist Mr Mills. Met begeleidingsband The Handsome Men bestaat het repertoire uit easy listening jazz, swing en filmklassiekers. De bezetting van de band bestaat uit contrabassist Jan Flubacher, pianist Hans Kwakkernaat, drummer Florian Hoefnagels en gitarist Jim Knowler. Sue Moreno levert bijdragen aan commercials voor Viktor & Rolf (Flowerbomb parfumlijn), Otazu Sieraden en een reclamecampagne voor het Spaanse glamourblad Imagen Y Belleza. In 2012 verschijnt haar album City By Night, opgenomen in de Fry Pharmacy Studio te Nashville op apparatuur waarmee Elvis Presley, Patsy Cline en Les Paul hun platen opnamen, begeleid door onder anderen de Amerikaanse gitarist Chris Casello, bassist Dave Roe (Johnny Cash), pianist Al Hill (Betty LaVerne) en drummer Jimmy Lester. City By Night is een mix van Americana, jazz, swing, exotica en sensuele rock-'n-roll.

Discografie Sue Moreno

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sue Moreno

Audio/Video Sue Moreno

Video Sue Moreno

Sue Moreno - My Baby Just...
Sue Moreno - My Baby Just Cares For Me
Sue Moreno - Funnel of Love
Sue Moreno - Funnel of Love
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sue Moreno - Funnel of Love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer