Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUIMASEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Suimasen

Periode

1998 - heden

Genre

alternative, indie, post-rock

Online

Officiële website

Suimasen

Trio voortgekomen uit de illustere Eindhovense groepen Alabama Kids, The New Creatures, 35007 en 7Zuma7. De groep maakt een combinatie van postrock en psychedelica waarbij dynamiek, dissonante akkoordenschema's en melancholie voor een sfeervol geheel zorgen.
Volledige biografie...

Bezetting

Nick Sanders   basgitaar, zang
Jacco Van Rooy   drums
Rob van den Brand   componist, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1999   7Zuma7
2000   7Zuma7

Biografie Suimasen

Trio voortgekomen uit de illustere Eindhovense groepen Alabama Kids, The New Creatures, 35007 en 7Zuma7. De groep maakt een combinatie van postrock en psychedelica waarbij dynamiek, dissonante akkoordenschema's en melancholie voor een sfeervol geheel zorgen.

1998 - 1999

Suimasen wordt opgericht door muzikanten die hun sporen in de Eindhovense muziekscene ruimschoots verdiend hebben. Rob van den Brand en Nick Sanders kennen elkaar nog uit de tijd dat ze samen in de alternatieve giraarockgroep The New Creatures zaten, Jacco van Rooy heeft gedrumd in de succesvolle Eindhovense groepen Alabama Kids en 35007. Sanders en Van Rooy spelen naast Suimasen op dat moment ook in de stonerrockformatie 7Zuma7. De naam Suimasen (speek uit: soewiemasèn) is afgeleid van een song van Blonde Redhead en betekent in het Japans zoiets als 'het spijt me'. In het voorjaar van '99 verschijnt de demo The Beat Goes On waarop de eerste aanzetten van het geheel eigen Suimasen-geluid te horen zijn. De groep heeft als buitenlandse voorbeelden Motorpsycho, Blonde Redhead en Sonic Youth.

7Zuma7 Alabama Kids

2000

Wanneer 7Zuma7 uit elkaar gaat, hebben Sanders en Van Rooy de tijd om zich helemaal op Suimasen te richten. Met behulp van sterproducer Pieter 'Pidah' Kloos (Motorpsycho, 7Zuma7) wordt er in studio The Void gesleuteld aan het titelloze debuutalbum. Suimasen combineert op deze cd op knappe wijze postrock met neo-psychedelica zonder duidelijke beïnvloeding van buitenaf. De nummers van Suimasen kenmerken zich door een grote mate van dynamiek en meeslependheid. De pers is lovend is over het album.

2001

Op het tweede album Flow is er meer ruimte weggelegd voor het liedje. Gebleven zijn de dynamiek en de onderhuidse spanning.

2002

Suimasen is een van de tien bands die een Essent Award krijgt toebedeeld, wat hun veel airplay op zowel radio als televisie oplevert. Vooral op het podium maakt Suimasen indruk, getuige een uitstekend optreden tijdens Noorderslag. Samen met Incense tourt de groep langs het Nederlandse clubcircuit.

2004

In april worden zes nieuwe nummers opgenomen als voorbereiding voor een album.

2006

Drummer Jacco van Rooij speelt mee met de Noorse band Motorpsycho tijdens hun tournee die in april van start gaat.

2009

Suimasen In februari zet Suimasen in het Lab Van Akoestiek te Eindhoven de opnamen voort waar in 2004 een begin mee was gemaakt. Op 10 september speelt de band in de Effenaar te Eindhoven hun eerste concert in zeven jaar.Tijdens de show (waarbij samples onderdeel uitmaken van het totaalgeluid) speelt de band veel werk van het komende album Stay.

Discografie Suimasen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Suimasen

Audio/Video Suimasen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer