Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUMY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Funkin In Your Mind

Periode

24-08-1957 - heden

Genre

componist, disco, orgel, piano, producer, Suriname, zang

Pseudoniemen

Krisnallah

Sumy

Sumy is Kenneth L.S. Sumter, zanger, componist, pianist, organist, producer, danser en kledingontwerper uit Suriname. Sumy is de afkorting van Surinam Baby. Zijn inspiratie ligt bij soul en funk van onder anderen Buddy Miles, Cameo, James Brown, The Stylistics en The Floaters. Hij debuteert op elfjarige leeftijd als zanger op ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, orgel, piano, producer, zang

Biografie Sumy

Sumy is Kenneth L.S. Sumter, zanger, componist, pianist, organist, producer, danser en kledingontwerper uit Suriname. Sumy is de afkorting van Surinam Baby. Zijn inspiratie ligt bij soul en funk van onder anderen Buddy Miles, Cameo, James Brown, The Stylistics en The Floaters. Hij debuteert op elfjarige leeftijd als zanger op een schoolfeestje in Paramaribo en besluit begin jaren zeventig naar Nederland te verhuizen om daar zijn muziekopleiding voort te zetten. Na diverse bandjes richt hij zijn eigen begeleidingsband The Freaky Thangs op en neemt hij in zijn eigen studio de single Going Insane op, die hij uitbrengt in eigen beheer. Theo Stokkink is een van de eerste DJ's die het plaatje op de radio draait. Bij Philips verschijnt begin jaren tachtig zijn dance classic The Funky 'G', een disconummer met invloeden van Al Green. Steve Clisby van American Gypsy levert een gastbijdrage. Na het instrumentale Funkin' In Your Mind, de tweede single voor Philips, komt Sumy's debuutalbum Tryin To Survive in 1983 uit op zijn label Galaxy. Vanaf 1986 isSumy actief onder de naam Krisnallah.

Discografie Sumy

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sumy

Audio/Video Sumy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer