Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUNDAY SUN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sunday Sun in 2012

Periode

2011 - heden

Genre

alternative, pop/rock

Online

Facebook
Officiƫle website

Sunday Sun

Sunday Sun speelt opgewekte, meerstemmige gitaarpop in de klassieke traditie van de British Invasion en songschrijvers als Tom Petty, Crowded House en The Shins. De band wordt opgericht door zanger/gitarist Koen-Willem Toering (Woost), zanger/gitarist/toetsenist Yoshi Breen (RubyQ), drummer Wouter Rentema (GEM, Laura Jansen) en bassist Jan Teertstra (Wooden Saints, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wouter Rentema   achtergrondzang, drums
Koen-WillemToering   gitaar, zang
Jan Teerstra   achtergrondzang, basgitaar

Genoemd in de biografie van

2012   Gem

Biografie Sunday Sun

Sunday Sun speelt opgewekte, meerstemmige gitaarpop in de klassieke traditie van de British Invasion en songschrijvers als Tom Petty, Crowded House en The Shins. De band wordt opgericht door zanger/gitarist Koen-Willem Toering (Woost), zanger/gitarist/toetsenist Yoshi Breen (RubyQ), drummer Wouter Rentema (GEM, Laura Jansen) en bassist Jan Teertstra (Wooden Saints, Laura Jansen). De eerste drie muzikanten kennen elkaar van de Rockacademie in Tilburg. Binnen een jaar brengt de band drie EP's uit, opgenomen in de studio van Audioworkx in Hoogeloon. Met hun eerste single Highly Respected Rebel van de eerste EP (juni 2012) worden ze op Radio 3FM meteen tot Serious Talent gebombardeerd. In september 2012 bereikt Sunday Sun een nog groter publiek met een uitvoering van het nummer Ordinary Love (afkomstig van hun tweede EP) in de populaire televisietalkshow De Wereld Draait Door. Na een voorprogramma voor Graham Coxon (Blur) in de Melkweg op 18 september en het uitkomen van de derde EP, geeft de band op 12 oktober een EP-presentatie in Ekko, Utecht. Het drieluik is vanaf dat moment ook fysiek verkrijgbaar. In november 2014 komt hun debuutalbum uit geproduceerd door Rutger Hoedemaekers (Bart Constant) opgenomen in zijn studio in Berlijn.

Discografie Sunday Sun

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sunday Sun

Audio/Video Sunday Sun

Video Sunday Sun

Sunday Sun - Ordinary Love
Sunday Sun - Ordinary Love
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sunday Sun - Ordinary Love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer