Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUPER LIBRUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Super Librum

Periode

1985 - heden

Genre

klassiek, middeleeuwen

Online

Officiële website

Super Librum

Super Librum is een ensemble voor middeleeuwse muziek. De naam kan vertaald worden als 'boven het boek', een middeleeuwse kunst van improvisatie. Hierbij worden door de musici vaste melodieën gebruikt waarop tijdens de uiteindelijke uitvoering improvisaties worden gemaakt. Deze improvisatiekunst, waarbij niet letterlijk een uitgeschreven notenbeeld wordt gevolgd, is kenmerkend ...
Volledige biografie...

Biografie Super Librum

Super Librum is een ensemble voor middeleeuwse muziek. De naam kan vertaald worden als 'boven het boek', een middeleeuwse kunst van improvisatie. Hierbij worden door de musici vaste melodieën gebruikt waarop tijdens de uiteindelijke uitvoering improvisaties worden gemaakt. Deze improvisatiekunst, waarbij niet letterlijk een uitgeschreven notenbeeld wordt gevolgd, is kenmerkend voor de muziek in de 14de en 15de eeuw. Het ensemble Super Librum, befaamd om de historisch verantwoorde en levendige uitvoeringen van middeleeuwse muziek, gebruikt deze improvisatiekunst tijdens zijn concerten.

1985 - 2014

In 1985 richt blokfluitist Jankees Braaksma het ensemble Super Librum op. Vaste leden zijn Marian van der Heide (sopraan), Sarah Walder (vedel), René Génis (luit) en Braaksma (blokfluit en portatieven). Om een zo historisch mogelijk verantwoorde uitvoering te kunnen verzorgen verricht Braaksma intensief onderzoek naar stemmingen en improvisatiepraktijken in de muziek uit middeleeuwen en renaissance. Er volgen uitvoeringen op de meeste Europese oude muziek festivals. Het ensemble behaalt in 1986 de eerste prijs in het Van Wassenaer concours en is in 1987 finalist in het Musica Antiqua Concours in Brugge. Daarnaast verschijnen er regelmatig cd's.

Discografie Super Librum

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Super Librum

Audio/Video Super Librum

Video Super Librum

Par droit je puis bien co...
Par droit je puis bien complaindre et gemir  - Guillaume Dufay, 1397 -- 1474
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Par droit je puis bien complaindre et gemir  - Guillaume Dufay, 1397 -- 1474

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer