Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SWAMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Logo

Periode

1995 - heden

Genre

cajun, tex-mex, zydeco

Online

Officiële website

Swamp

Swamp is een dansbare Amsterdams/Groningse groep die zich laat inspireren door zydeco en cajun uit Louisiana en tex-mex uit Midden-Amerika. Het repertoire bestaat voornamelijk uit bewerkingen van traditionals.
Volledige biografie...

Bezetting

Marius Bos   accordeon, zang
Bob Philipse   drums, percussie
André Van Der Werf   basgitaar, zang
Tjitte Knol   gitaar, percussie, zang

Overige muzikanten

Jeroen Bos (2)   gitaar
Leon Van Der Weiden   zang
Lex Koopman   gitaar
Han Vos   basgitaar
Cor Többen   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1958   Lex Koopman

Biografie Swamp

Swamp is een dansbare Amsterdams/Groningse groep die zich laat inspireren door zydeco en cajun uit Louisiana en tex-mex uit Midden-Amerika. Het repertoire bestaat voornamelijk uit bewerkingen van traditionals.

1995 - 1998

De in Stadskanaal geboren accordeonist Marius Bos speelt in de groepen Hot Time Band, Hot Boudin en Zydeco Train. Samen met zanger Leon van der Weiden richt hij Swamp op. De groep brengt in 1995 en 1996 demo's uit met onder meer opnamen uit het radioprogramma Muziekmelange van Hanneke Kappen. Swamp wordt aangevuld met gitarist Cor Többen (ex-Harley Jay) en bassist Han Vos. Als Van der Weiden wegens ziekte moet afhaken wordt zijn plaats overgenomen door Tjitte Knol. Aangevuld met drummer Joop Mols (ex-Social Security) speelt Swamp op podia en grote festivals als Bevrijdingspop, het Oerolfestival, De Parade en in het Vondelpark Openluchttheater. In het voorjaar van 1998 neemt Swamp een eerste album op in de Sing Sing Studio's van Milan Ciric te Metslawier. Op de plaat wordt Spaans-, Engels- en Franstalige tex-mex, cajun en zydeco gemengd met blues. Naast zanger, gitarist en percussionist Tjitte Knol en accordeonist en zanger Marius Bos bestaat de bezetting op Swamp uit Jelmer Dijkstra (basgitaar), Joop Mols (drums, percussie, zang) en Cor Többen (gitaar).

1999 - 2000

Het tweede album Bayou and Beyond verschijnt in de eerste week van april 2000. De plaat verhaalt over een muzikale rondreis rondom Lousiana, Texas, Haïti en Venezuela. Bayou and Beyond is opgenomen in Nieuw Spitsbergen in het Groningse Zuidbroek en door de band geproduceerd samen met Willem Coenen. Jelmer Dijkstra heeft plaats gemaakt voor bassist André van der Werf (B4), maar is nog wel te horen in het nummer Parlez Nous à Boire. Ook bassist Richard Has en gitarist Lex Koopman leveren bijdragen op de plaat.

2001 - 2004

Bandleden van Swamp leveren bijdragen op Plastic Jesus (2001), het tweede soloalbum van Lex Koopman. Bob Philipse uit de Amerikaanse groep Venice neemt de drums en percussie over van Joop Mols. Jeroen Bos komt de groep versterken op gitaar.

Lex Koopman

2005

Swamp Naast optredens op feesten en festivals in Nederland verzorgt Swamp ook optredens in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

2006

Swamp In de winter van 2005/2006 neemt Swamp in de Sing Sing Studio van Milan Ciric het derde album Voyage d'Amour op. De plaat komt uit in augustus en bevat covers waaronder bewerkingen van traditionals en muziek uit de film Desperado.

2007

Naast Swamp speelt bassist André van der Werf ook in de vaste begeleidingsband van de Groningse zanger Erwin de Vries (ex-Deheleboel).

Deheleboel Erwin de Vries

2010 - 2011

Eind november 2010 maakt Swamp in de studio Müehle der Freundschaft in het Duitse Bad Iburg opnamen voor een volgend album. De cd Mes Amis wordt op 28 mei 2011 gepresenteerd in Café Boelens te Eelde.

Discografie Swamp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Swamp

Audio/Video Swamp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer