Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SYB VAN DER PLOEG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

15-06-1966 - heden

Genre

gitaar, Nederlandstalig, pop/rock, zang

Online

Officiële website

Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg (Dokkum,15 juni 1966) is frontman van de succesvolle Friese band De Kast. Eind 2002 verlaat hij na achttien jaar De Kast en tourt hij enige jaren met zijn Engelstalige poprockgroep Spanner. Hij speelt de rol van Scaliger in Kayaks rockopera Nostradamus - The Fate of Man ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   Han Kooreneef
2008   De Kast
2008   Edward Reekers
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg (Dokkum,15 juni 1966) is frontman van de succesvolle Friese band De Kast. Eind 2002 verlaat hij na achttien jaar De Kast en tourt hij enige jaren met zijn Engelstalige poprockgroep Spanner. Hij speelt de rol van Scaliger in Kayaks rockopera Nostradamus - The Fate of Man en is de titelrolvertolker in Rembrandt - The Musical. In 2007 is hij onderdeel van Motel West Coast, een popvoorstelling gevuld met populaire Amerikaanse West Coast-nummers, en deelnemer aan het televisieprogramma Just The Two of Us. In het seizoen 2007-2008 gaat Syb van der Ploeg op theatertournee met de show Alles Uit De Kast En Meer! In 2008 verschijnt zijn eerste Nederlandstalige soloalbum Heilig Vuur. Van der Ploeg zingt vanaf november 2009 mee in de productie Sonneveld Voor Altijd! Hij is Jezus Christus in de uitvoering van The Passion te Gouda (21 april 2011). In 2014 verschijnt een album samen met Limburgse zanger Gé Reinders.

In bezetting van

De Kast   zang
Spanner   zang

Discografie Syb van der Ploeg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Syb van der Ploeg

Video Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg - Als i...
Syb van der Ploeg - Als ik jou zie (officiële videoclip)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Syb van der Ploeg - Als ik jou zie (officiële videoclip)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer