Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

THC

Periode

1996 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap

Online

Officiële website

THC

THC is een hiphopcollectief uit Amsterdam-Noord en heeft dan meer 10 rappers in hun groe. De afkorting staat voor Tuindorp Hustler Click, vernoemd naar een wijk in Amsterdam-Noord. In 2001 beginnen ze met het uitbrengen van tracks via hun eigen label. In 2009 sluit het label zich aan bij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rocks   producer, rap

Overige muzikanten

RB Djan   rap
Adje   rap
Appa   rap

Genoemd in de biografie van

1983   Appa

Biografie THC

THC is een hiphopcollectief uit Amsterdam-Noord en heeft dan meer 10 rappers in hun groe. De afkorting staat voor Tuindorp Hustler Click, vernoemd naar een wijk in Amsterdam-Noord. In 2001 beginnen ze met het uitbrengen van tracks via hun eigen label. In 2009 sluit het label zich aan bij Top Notch.

1996 - 2009

THC zijn jonge jongens als zij elkaar leren kennen halverwege de jaren negentig. Sommige zitten bij elkaar op de middelbare school, andere hangen in dezelfde buurt in Amsterdam-Noord rond. Rocks rapt op zijn zelfgemaakte beats en bouwt een thuisstudio. Andere beginnende rappers komen bij hem langs en zo begint het collectief vorm te krijgen. In 1999 komen de eerste producties uit op zelfgeperste cd´s en die slaan aan in de underground-hiphopscene. Het wordt wat serieuzer en enkele nieuwe rappers waaronder Appa en RB Djan sluiten zich aan bij de crew. Frontman Rocks begint samen met rapper d’Tuniz het label THC Recordz en in 2001 komt Mixtape Vol.1 uit. Samen met DJ Chuckie heeft THC een bescheiden hit met het nummer Ballen Tot We Vallen in 2004. Er komen meer tracks en het album Artikel 140 uit. Ook ontstaat er ruzie met andere rappers. Zo brengt Negativ een 'diss'-track tegen THC uit. Enkele rappers, waaronder Appa, verlaten de groep. In 2007 komt het langverwachte album Puur En Onversneden uit, maar echt succes heeft het niet. Critici schrijven dat het onderlinge verschil tussen de rappers te groot is. In 2009 sluit THC Recordz zich aan bij het label Top Notch. Het wordt stil rond het collectief, wel brengen sommige rappers uit de crew solo muziek uit.

Appa DJ Chuckie Negativ RB Djan

Discografie THC

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's THC

Audio/Video THC

Video THC

Ballen tot we vallen THC
Ballen tot we vallen THC
THC - Geef mij maar Amste...
THC - Geef mij maar Amsterdam
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
THC - Geef mij maar Amsterdam

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer