Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TAKAYUKI RAI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1954 - heden

Genre

hedendaags

Online

Officiƫle website

Biografie Takayuki Rai

Takayuki Rai werd in 1954 in Tokyo geboren. Opleiding Hij studeerde compositie bij Yoshiro Irino (Tokyo) en Helmut Lachenmann. In Nederland studeerde hij computermuziek bij Paul Berg aan het Instituut voor Sonologie. Activiteiten Van 1982 tot 1990 werkte hij als gastcomponist aan het Instituut voor Sonologie. Daarna was hij vijftien jaar docent computermuziek op ...
Volledige biografie...

Biografie Takayuki Rai

1954

Takayuki Rai werd in 1954 in Tokyo geboren.


Opleiding

Hij studeerde compositie bij Yoshiro Irino (Tokyo) en Helmut Lachenmann. In Nederland studeerde hij computermuziek bij Paul Berg aan het Instituut voor Sonologie.


Activiteiten

Van 1982 tot 1990 werkte hij als gastcomponist aan het Instituut voor Sonologie. Daarna was hij vijftien jaar docent computermuziek op het Kunitachi Conservatorium in Tokyo. In 2006 werd hij docent computermuziek aan de Universiteit van Lancaster.


Composities

Zijn werken werden geselecteerd voor het Gaudeamus Concours, ISCM World Music Days (1980 en 1984), het Internationale Nieuwe Muziek Forum in Warschau en de International Computer Music Conference.


Prijzen

Hij won de Irino Composition Prize (Japan), de Mixed Electroacoustic Music Award op de 13e International Electroacoustic Music Competition in Bourges (Frankrijk) en de 2e prijs live electroacoustic music op het 17e concours. Van de Newcomp International Computer Music Competition (VS) ontvang hij de 1e prijs.

2006

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Takayuki Rai

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer